Özznujen

T.v. ÖB och Özz Nujen. T.h. Genrebild läkare. Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

Özz Nujen vägrar avboka föreställningar – hittat en lucka i regelverket

Publicerad 3/13/2020
Annons

Komikern Özz Nujen – nyligen i blåsväder efter avslöjanden om att hans företag slussat svarta pengar till Drottninggatan-terroristen Rakhmat Akilov – meddelar i sociala medier att han kommer att trotsa regeringens åtgärder för att motverka spridningen av det dödliga coronaviruset. Nujen har hittat ett kryphål i regelverket genom att dela upp publiken.

Tidigare i veckan meddelade regeringen att de förbjuder sammankomster där 500 personer eller fler medverkar. De flesta artister med inbokade konserter och föreställningar har de senaste dagarna meddelat i sociala medier att de ställer in.

LÄS ÄVEN: Ekobrottsmyndigheten utreder Özz Nujens överföringar till Akilov

Men inte komikern Özz Nujen. Han kommer på fredagskvällen att tillsammans med komikerkollegan Måns Möller att hålla en föreställning i Jönköping för att inte tappa några ekonomiska intäkter till följd av smittans framfart. Det möjliggörs genom att man delar upp publiken i två föreställningar och därmed håller sig under regeringens bestämda siffra.

Nujen meddelar att de kommer göra på samma sätt vid helgens föreställningar i Malmö och Helsingborg.

LÄS ÄVEN: Özz Nujen hyllar sexuellt utnyttjande av minderårig: ”Detta var ju drömmen nr 1”

Motsätter sig smittskyddsåtgärder

I sociala medier publicerar Nujen inlägg där han förminskar den uppmärksamhet som coronaviruset har fått. Bland annat delar han en video för att slå fast att det är dåligt att stänga skolor i syfte att stoppa spridning av viruset.

”Titta på detta inlägg där Johan Giesecke, smittskyddsexpert menar att Norges beslut att stänga alla skolor är dåligt. Hör honom berätta varför och när utbrottet kan tänkas plana ut.”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons