Pakistanier våldtog 6-årig ukrainsk flicka på asylboende
Foto: mintchipdesigns, CC0/Flickr CC BY-NC 2.0

Portugisiska myndigheter har identifierat och arresterat en 41-årig pakistansk medborgare misstänkt för att ha våldtagit en 6-årig ukrainsk flyktingflicka.

Enligt portugisisk polis skedde attacken i slutet av förra månaden på ett mottagningscenter i Guarda i nordöstra Portugal där förövaren och offret bodde det aktuella datumet.

LÄS ÄVEN: Arabiskt gäng misshandlade ukrainska flyktingbarn med bälte

I ett uttalande tillade polisen att den misstänkte har ställts inför de behöriga rättsliga myndigheterna för ett första rättsligt förhör och att han har ”underkastats tvångsåtgärden förebyggande frihetsberövande”.

Ukrainska flyktingar ofta drabbade

Unga kvinnor som flyr från kriget i Ukraina har utsatts för våldtäkt och sexuella övergrepp i en mängd olika asylboenden. I mars våldtogs en 18-årig ukrainsk flykting av två migranter i staden Düsseldorf i Tyskland.

LÄS ÄVEN: Ukrainska gruppvåldtagen på flyktingboende

I Sverige uppgav ett antal kvinnliga ukrainska flyktingar att de var rädda efter att migrantmän försökte bryta sig in i deras boende. En av kvinnorna menade att hon trodde att hon var säkrare i Ukraina.

”De sa att Sverige var ett säkert land, men det har jag inte sett”, sa en av de drabbade kvinnorna.

LÄS ÄVEN: Ukrainska kvinnornas skräcknatt – somalier tog sig in på boendet: ”Jag är så rädd att jag vill åka hem”

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.