Palestinier plågar hundar till döds
Foto: Faksimil Facebook/Twitter

Den palestinske borgmästaren i Hebron på Västbanken, Tayseer Abu Sneineh, har utlovat motsvarande cirka 60 kronor per infångad eller dödad herrelös hund. Nu vittnar åtskilliga bilder och filmer i sociala medier om hur uppspelta unga araber plågar ihjäl hundar.

Borgmästaren, som tidigare dömts för mord på sex personer, utlyste belöningen i en radiosändning tidigare i veckan, uppger BBC. Syftet är att utrota de många herrelösa hundar som palestinsk media menar ”hemsöker livet för Hebronborna”, skriver Jerusalem post.

Svenska bidrag gynnar terrorister

Det dröjde inte länge efter borgmästarens uttalande förrän unga araber gav sig ut på brutal hundjakt. I sociala medier visas bilder och videoupptagningar där hundar slås ihjäl, körs över, hängs och skjuts, ofta under glada tillrop. Djurskyddsföreningar har försökt förmå borgmästaren att avbryta blodiga kampanjen, än så länge utan framgång.

Tayseer Abu Sneineh dömdes för mord efter att ha deltagit i en terrorattack 1980, där sex personer dog och 16 skadades. Han släpptes fri i ett fångutbyte tre år senare och utsågs 2017 till borgmästare i Hebron.

Allt sedan den rödgröna regeringen erkände Palestina som en självständig stat, 2014, har svenska skattebetalare tvingats bidra med cirka en halv miljard kronor om året till det palestinska styret, en siffra som för två år sedan ökades till två miljarder om året fram till 2024. Detta trots att delar av pengarna används till försörjningsstöd för personer som dömts för jihadistiska terrorbrott i Israel och deras familjer. 

LÄS ÄVEN: Svenska skattebetalares bidrag till ’Palestina’ nu större än hela arabvärldens

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Almgren

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.