På lördagen hade Rasmus Paludan från det danska partiet Stram kurs fått tillstånd att genomföra en ny manifestation i Landskrona där ytterligare en koran ska brännas. Från medierna ifrågasätter man yttrandefriheten och varför Paludan inte stoppas. Senare på dagen meddelade polisen att man nekar politikern att hålla det i Landskrona. Nu har polisen godkänt demonstrationen på nytt.
”Tar med grisblod som vi häller över koranen”, skriver Paludan.

På påskafton hade Paludan fått tillstånd för en sammankomst i Landskrona och under dagen har polisen suttit i möte angående evenemanget. I nuläget finns inga planer för att dra in tillståndet, rapporterar TT, men samtidigt meddelas att man letar en alternativ plats då risken för nya våldsamheter anses ha ökat.

LÄS ÄVEN: INTERVJU: Paludan om korankravallerna – ”Staten har inte våldsmonopolet”

– Man har gjort noga överväganden för den plats där han får lov att befinna sig vid den här sammankomsten, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisregion Syd, och fortsätter:

– Vi har ju sedan tidigare avsatt resurser för att hantera det här, men nu får man förstås ta ytterligare ett samlat grepp om situationen med tanke på vad som har hänt de senaste dagarna.

Stoppades 2020

Då Paludan ansökte om tillstånd för att genomföra manifestationer i ett flertal Stockholmsförorter 2020 fick han nej från polisen med hänvisning till att evenemangen bedömdes utgöra allvarliga hot mot ordning och säkerhet. Nu frågar TT varför man inte även denna gång nekar tillstånd med tanke på de senaste dagarnas krigsliknande scener.

– Det har framför allt att göra med att skyddet för att kunna utöva sina rättigheter att demonstrera och yttra sig väger ofantligt tungt och det ska krävas otroligt mycket för att dessa ska kunna åsidosättas, säger Kim Hild, och fortsätter:

LÄS ÄVEN: VIDEO: Muslimer eldar upp polisbilar – ”Allah akbar”

– Men det finns så klart en möjlighet att ställa in sammankomsten, det beror på hur man bedömer läget.

I en kommentar på Facebook säger Paludan att polisen har kapitulerat.

Uppdatering:

På lördagseftermiddagen meddelade Stram kurs att polisen har godkänt att demonstrationen hålls vid rastplatsen Skånegården vid Öresundsbron.

”Dags att bränna massa koraner. Vi tar nog också med grisblod som vi häller över koranen”, skriver Paludan på Facebook.