På långfredagen höll Rasmus Paludan ytterligare ett islamkritiskt torgmöte i Sverige och den här gången i invandrartäta Rinkeby. Demonstrationen fick avbrytas vid flera tillfällen på grund av stenkastning och polisen har gripit en man som var beväpnad med kökskniv.

Det var strax efter klockan 11 på förmiddagen som Stram Kurs partiledare Rasmus Paludan inledde sitt torgmöte med både tal och koranbränning i Rinkeby.

Paludan berättade för åskådarna på platsen att islam inte är kompatibelt med västerländska samhällen.

– Islam kan inte harmoniera med ett utvecklat demokratiskt samhälle. Det finns inte heller något exempel i världshistorien att islam har harmonierat med ett utvecklat demokratiskt samhälle. Det har aldrig hänt någonsin och det kommer aldrig hända för det är alldeles omöjligt, slog Paludan fast.

Demonstrationen avbröts

Polisen avbröt torgmötet när det fortfarande återstod en timme av tiden. I samband med demonstration kastades både stenar och flaskor mot Paludan.

En polis har skadats och sju personer gripits misstänkta för bland annat våldsamt upplopp. Polisen har även gripit en man misstänkt för brott mot knivlagen efter att han burit på en kökskniv vid demonstrationen. Det rapporterar TV4 Nyheterna.

Nedan följer Stram Kurs sändningar.

Paludan kommer att hålla ytterligare en demonstration i Örebros problemområde Vivalla klockan 17 på långfredagen.

LÄS ÄVEN: INTERVJU: Paludan om korankravallerna – ”Staten har inte våldsmonopolet