På fredagen kunde Samhällsnytt exklusivt visa hur det danska partiet Stram Kurs besökte Malmö där man bland annat fullföljde sitt löfte om att Koranen skulle brinna i Rosengård. Men att elda en på egen hand inköpt bok på allmän plats var inget som boende i Rosengård kunde acceptera och mobiliserade hundratals personer i våldsamma upplopp inför vilka polisen tvingades backa till ramsor som ”Allahu akbar” och ”Muhammeds svärd”. Stram kurs partiledare Rasmus Paludan meddelar nu att det snart ska brinna ännu en Koran i Rosengård. Samhällsnytt har talat talat med Paludan som säger att koranbränningen ska fortgå tills upploppsmakarna förstår hur man beter sig i ett civiliserat samhälle.

På lördagen publicerade det danska islamkritiska partiet Stram Kurs ett Facebookinlägg i vilket de utlovar ytterligare ett besök i Rosengård där Koranen ska brinna, detta med syfte att våldsverkarna ska lära sig vad yttrandefrihet faktiskt är. I inlägget skriver man, ”till alla våldsmän och våldtäktsmän i Rosengård: Snart bränner vi ytterligare en Koran i Rosengård!”.

LÄS ÄVEN: Polisen medverkade i ’manifestation mot koranbränning’ – beslagtog journalistiskt videomaterial

Paludan: ”Islam har makten – 20 000 mesiga poliser kan inte göra något”

På söndagen talade Samhällsnytt med den danska partiledaren som på fredagen fick inreseförbud i Sverige de närmaste två åren med motiveringen att man anser att han utgör ”en allvarlig risk för rikets säkerhet”. Vi ville bland annat höra mer om hur han ser på fredagens våldsamma kravaller, det nya meddelandet till upploppsmakarna i Rosengård och varför det är viktigt att koraner fortsätter att brännas i Sverige.

Hur ser du på upploppen i Rosengård?

– Det visade bara att jag hade rätt. Utan att jag behövde vara i Sverige hade jag rätt i att om man bränner en Koran eller försöker kränka islam i Sverige då kommer väldigt många muslimer göra det som de är bäst på. Inte alla muslimer men många. Det är uppror och att rasera platser.

Du är van i Danmark med reaktioner på dina torgmöten. När du såg upploppen i Rosengård – var det något du ungefär förväntade dig eller blev du förvånad?

– Danska polisen skulle aldrig acceptera det där. Svenska polisen är så mesig. De poliser som kom från Stockholm som skulle hjälpa på lördagen där tänkte jag, okej, det är poliser som verkligen kan kravaller och kan gå fram och gripa bråkmakare. Men nej, nej. Det var poliser som är specialistutbildade i att prata med folk. Det är hur dumt som helst.

– Det är orsaken till att de i Rosengård gör sådant, de skulle aldrig göra det i Marocko, Syrien, Irak och så vidare för antingen skulle de bli skjutna eller också slagna så mycket att de fick ligga i sängen i flera veckor. Så de skulle aldrig våga göra så i sina hemländer. Men svenska polisen är som Ida i Emil i Lönneberga. ”Ska du ha en blomma?”. Jag såg bilderna från Rosengård där polisen var tvugna att backa och tänkte, ”vad fan är det där” – då vet man ju vem som bestämmer där.

Hur kommer det sig att ni vill bränna ytterligare en koran i Rosengård?

– Jag tänker att det egentligen är så att polischefen Mattias Sigfridsson i Malmö gillar att vi bränner Koraner för att då visar vi vilka stora problem han har. Jag har förstått det så att polischefen i Malmö gärna vill ha det så att vi bränner koraner. Jag tänker bara eftersom vi inte fick bränna en koran på Stortorget och eftersom det verkar som att många som bor i Rosengård inte har lärt sig hur man beter sig i ett civiliserat västligt samhälle så får vi ju bränna koraner i Rosengård tills de förstår det.

Hur menar du med att polischef Sigridsson verkar gilla att ni bränner Koranen?

– Han gör saker som är uppenbart olagliga för att det ska verka som att han utåt sett försöker hindra att man bränner Koranen. Men det är så överspelat. Han bryter lagen hela tiden genom att neka mig inresa när jag är svensk medborgare och griper folk som inte gör något annat än att sparka på en egen bok. Det är så överspelat det här försöket att hindra yttrande- och mötesfriheten. Jag uppfattar det som att han gör det här för att han vill att vi ska reagera på det enda sättet som vi kan reagera på och det är att fortsätta.

Dagen efter att polisen nekade er demonstrationstillstånd deltog man i en manifestation mot koranbränning. Hur ser du på det?

– Skånes polis är shariapolis. De suger kuk på islamister. Det gör de bland annat genom att de går med i en politisk handling. Det är en politisk handling att ha en manifestation mot koranbränning eftersom koranbränning är en politisk handling, då är att gå emot koranbränning också en politisk handling. Svenska polisen ska vara objektiv och neutral. De visar bara att de inte är objektiva, sakliga och neutrala men att de gillar islam väldigt mycket.

Varför tror du att myndigheter prioriterar att delta i en sådan manifestation?

– De gör så för att de inte har någon kontroll alls. Den fysiska makten i Sverige ligger redan hos islam. 20 000 mesiga, feminina, inte särskilt starka, svenska poliser kan ju egentligen inte göra något. Så makten i Sverige, den fysiska makten, den ligger hos islam. Jag trodde att det skulle vara så först om ett par år och det var därför jag kom nu för att jag tänkte att det här kan bli sista chansen att bränna en koran i Sverige så vi får göra det nu, men jag kan ju se att det redan har hänt.

I Sverige finns det inget parti som har en tydligt islamkritisk linje i stil med Stram Kurs – varför tror du partier i Sverige tonar ned islamkritik?

– Svenska folket är mycket konforma. Det är uppenbart. Men det kan också vara så att om man är islamkritisk i Sverige då riskerar man att bli dödad väldigt fort. Vi såg på Lars Vilks hur man försökte bränna ihjäl honom i hans hus. Det var först efter den händelsen som Säkerhetspolisen skyddade honom. Sedan Dan Park och honom skyddar de inte alls. De som har stake att säga att islam är skit och att vi vill inte ha islam i Sverige de är rädda för att bli dödade.

Vi har sett hur islamkritik möts av våldshandlingar i Danmark, Sverige och nu senast i Norge. Hur förutspår du demokratins framtid i Skandinavien med rådande utveckling?

– Det kommer att gå åt helvete och det är klart att det kommer gå åt helvete i Sverige först. Det har det redan gjort. Det är ju ingen demokrati i Sverige längre eftersom det som är fundamenten i demokratin är yttrande- och mötesfriheten och det finns uppenbart inte längre.

Vidare berättar Paludan som på fredagen fick inreseförbud i två år att han troligen ändå kommer kunna resa till Sverige eftersom han är svensk medborgare med anledning av att hans far är svensk. Men han är osäker om han ska resa till Sverige eftersom han menar att polischefen Mattias Sigfridsson är en lakej åt islam i Skåne.

– Jag kommer nog få ett svenskt pass snart men jag måste verkligen överväga om jag någonsin ska resa till Sverige igen. Det är möjligt att det är för farligt för mig. Jag vet inte om jag ska lita på att svensk polis kan skydda mig eller om de ens vill skydda mig.

– Även om danska säkerhetspolisen följer med mig så är det bara sex livvakter från Danmark och det kommer inte räcka. Det är uppenbart att Mattias Sigfridsson som är polischef i Malmö han verkar tycka att det är ganska kul om jag blir ihjälslagen. Det är den typen av person man uppenbarligen är när man är lakej åt islam i Skåne.


Mattias Sigfridsson, polismästare i Malmö. Foto: Faksimil Twitter

 Samhällsnytt bevakade koranbränning

Nedan följer den video som Samhällsnytt filmade i Rosengård i samband med att Stram kurs partifunktionärer tände eld på ett exemplar av Koranen. Videoklippet har det sedan fredagen gått viralt med nära 300 000 visningar och har upprört många muslimer i Sverige som anser att det är en krigsförklaring som rättfärdigar skadegörelse i samhället och våld mot poliser.

https://www.youtube.com/watch?v=zBpnm3DCE8w&feature=emb_title

Paludan: ”Mitt broderland Sverige kommer gå åt helvete”

I mitten av augusti besökte Samhällsnytt Rasmus Paludan i Danmark för en intervju. Är Paludan en provokatör eller politiker? Hör partiledaren berätta om sig själv, rådande utveckling och den då planerade koranbränningen i Malmö. Intervjun kan ses nedan.

LÄS ÄVEN: Paludan om att vara ’ett allvarligt hot mot Sveriges säkerhet’ – ”Polisen och regeringen är rädda för att bli avslöjade”

authorimage

Tyckte du att den här artikeln var intressant?

Bli då gärna månadsgivare till Samhällsnytt! Vi skriver det gammelmedia inte vill att du ska veta!

Du kan ⚫ Swisha: 123 083 3350 ⚫ Fylla i formuläret nedan ?, eller ⚫ klicka HÄR för övriga alternativ

Tack på förhand!