Den 31-årige mannen hade kopierat och sedan klistrat på samma svenska etikett på tyska burkar som han sedan pantade för flera hundra kronor per omgång. Då han gjort sig skyldig till samma brott ett par gånger tidigare och tingsrätten bedömde risken för återfall som hög, utvisas han efter avtjänat fängelsestraff.

Det var i slutet av juli som personalen på Ica Maxi i Kalmar reagerade på att det lämnades in flera pantkvitton med höga belopp. Växelvis kom det in män som lämnade in flera kvitton som gav totalt upp till 1 000 kronor. Då man undersökte saken närmare visade det sig att tyska burkar försetts med samma svenska etikett. Polisen larmades och mannen kunde sedan gripas.

Mannen har dömts för samma brott två gånger tidigare, då i Uppsala och Borås, och har sammanlagt nio anmärkningar i sitt belastningsregister, bland annat olovlig körning, bedrägeri och stöld. Detta, kombinerat med den höga återfallsrisken, ansåg tingsrätten var tillräckligt för både fängelse i två månader och utvisning med förbud om återvändande fram till 2021. Han ska även ersätta Returpack med 1 503 kronor.

Dömdes för våldtäkt – ingen utvisning
För några dagar sen skrev vi om fallet med en asylmigrant som dömdes för en handling som likställs med våldtäkt.

LÄS ÄVEN: Asylmigrant döms för våldtäkt – inte tillräckligt grovt för utvisning enligt rätten

Då både tingsrätten och hovrätten inte ansåg att brottet anses vara synnerligen grovt blev det ingen utvisning, vilket åklagaren yrkat på, efter avtjänat fängelsestraff på två år och sex månader.