mobbning misshandel

Foto: Senior Airman Tabatha Zarrella.

Inrikes

Pappa konfronterade sons plågoande – åtalas för olaga hot

Publicerad 8/15/2019
Annons

Ett gäng äldre elever på sonens skola ska ha hållit igång mobbningen under en längre tid vilket gjorde honom allt mer ledsen och introvert. Pappan som bevittnade hur hans sons mentala hälsa stadigt försämrades stod till slut inte ut och tog saken i egna händer och sökte upp eleven som varit ledande i trakasserierna.

Den utsatte pojken går i tredje klass och mobbarna i sexan. Pappan har varit förkrossad över sonens situation och uppgett att han även varit i upplösningstillstånd.

LÄS ÄVEN: Lärare avvisade elev som skapade kaos under lektion – nu krävs Malmö Stad på 25 000 kronor

”Skolan gör ingenting. De pratar med en elev som säger något, sedan pratar de med en annan som säger något annat”, säger han i förhör.

När pappan en dag skulle hämta sonen vid skolan sa han till en lärare att han var tvungen att ta tag i saken med egna händer. Han gick fram till den elev som pekats ut som ledande i gänget och sa att ”Om du säger något mer till min son så är det det sista du säger”. Orden ska ha gjort sjätteklassaren rädd och ledsen och ett flertal elever ska ha bevittnat händelsen och hört orden.

LÄS ÄVEN: Elev blev fasthållen av skolpersonal – kan få 50 000 kronor i skadestånd

När pappan nu åtalas för olaga hot menar åklagaren att eleven kunnat uppleva ”allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet”. Pappan medger att han gick in på skolan men förnekar att han skulle ha hotat eleven.

LÄS ÄVEN: Störande elev lyftes bort av lärare – kränkande enligt myndighet som kräver skadestånd

I åtalet yrkas på ett skadestånd på 5 000 kronor till eleven.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1046Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons