Åtal väcktes förra veckan mot 44-årige Assane Ndiaye från Senegal som i november förra året knivskar sina två barn och kastade ut dem från ett fönster i Stockholmsförorten Hässelby. En pojke avled och en flicka fick livshotande skador.

Den 44-årige tvåbarnspappan åtalas för mord och mordförsök. Han har i polisförhör erkänt att han mördat sin treårige son och knivskurit sin sjuåriga dotter. Enligt honom var det desperata åtgärder då han varit övertygad om att något ondskefullt varit ute efter dem.

”Assane tänkte att det är lika bra att han och barnen skulle dö”, står att läsa i polisens förhör. ”Assane ville att barnen skulle ha ett normalt liv, men kände att det inte skulle gå. Därför ville Assane försvinna med barnen.”

Hemsökt och strålning

Av de polisförhör som hållits framgår att den senegalesiska familjen, inklusive Assane Ndiaye bror, trodde att lägenheten var hemsökt. De har även varit rädda för strålning, och i synnerhet Assane Ndiaye var övertygad om att onda människor varit ute efter hans familj och att förstöra hans liv.

Som troende muslim vände han sig därför till Allah för hjälp.

LÄS ÄVEN: Han är pappan som kastade sina barn från femte våningen

– Jag ber varje gång till gud. Jag hoppas att gud visar sin kraft mot dem, har Ndiaye sagt i polisförhör.

Bland annat har pappan täckt barnens sängar med aluminiumfolie för att försöka skydda dem från strålningen.

Orosanmälningar

Assane Ndiaye kontaktade sin hyresvärd, socialtjänsten, miljöförvaltningen, sjukvården, polisen och till och med Strålskyddsmyndigheten och berättade om de faror han upplevde hotade familjen.

De kontakterna ledde i sin tur till ett flertal orosanmälningar. Polisen upplevde Ndiaye som ”psykiskt instabil”, och eftersom det fanns små barn med i bilden kontaktades Socialtjänsten flera gånger.

Socialtjänsten i Stockholm bedömde emellertid inte att det fanns något ”akut skyddsbehov för barnen”, och lät dem därför bo kvar med sin mamma och pappa. De larmade heller inte psykatrin. Socialtjänstens agerande kommer nu att utredas av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

LÄS MER: VIDEO: Här förs misstänkte pappan iväg efter brutala barnamordet i Hässelby