Vänstertyckaren Alexandra Pascalidou antyder att rasism ligger till grund för att en rulltrappa varit ur funktion i den invandrardominerade Stockholmsförorten Rinkeby.

Det var på söndagseftermiddagen som den kritiserade vänsterjournalisten Alexandra Pascalidou gick till angrepp mot Storstockholms Lokaltrafik för en rulltrappa som enligt henne själv har varit ur funktion i tre dagar, vilket resulterat i att ”folk lider”.

I ett flertal twitterinlägg svarar Stockholmsbor på Pascalidous utspel med att andra områden i Stockholm inte haft en fungerade rulltrappa upp från tunnelbanan i månader. ”Rasistkortet har ALDRIG spelats sämre än du idag, Alexandra!”, skriver en användare.

Ur funktion i ett halvvår
I flera tidningar kan man läsa om rulltrappor i Stockholms innerstad som varit avstängda i flera månader. I en artikel framkommer det att tekniker genom felsökning har upptäckt att vissa komponenter behöver bytas ut och därför håller man rulltrappan avstängd av säkerhetsskäl.

Sju månader
Vid Odenplan i centrala Stockholm uppges rulltrappan ha varit ur funktion i mer än sju månader.

Kritiserad tidigare
Pascalidou är känd för sina politiska utspel som kritiseras av många. Nedan anklagar hon Trump-supportrar för att dela ut knark och sprit åt mörkhyade amerikaner för att dessa inte ska kunna rösta i presidentvalet.

Pascalidou har vid flera tillfällen blivit påkommen med plagiat, där hon satt sitt namn under texter och dikter som andra skrivit.