klt-fordon-8663
Inrikes

Sjuktaxiförare utsatte nyopererade för skräckfärd

Publicerad 11/27/2020
Annons

En sjuktaxiresa mellan Linköping och Kalmar i onsdags kväll blev inte vad de fyra sjuka och nyopererade patienterna tänkt sig när föraren trampade gasen i botten och drog upp fordonet till uppemot dubbla hastighetsbegränsningen.

I bilen fanns förutom de fyra patienterna också en ledsagare från socialförvaltningen, David Schmidinger. Han säger i en intervju med SVT att han aldrig varit så rädd i hela sitt liv som under skräckfärden med taxiföraren som redan innan avfärd betedde sig konstigt.

Ledsagare övermannade föraren

Efter en tids färd i 135 km/tim på småvägar och ett antal halsbrytande omkörningar av timmerbilar trots mötande trafik lyckades David fysiskt övermanna föraren och få stopp på fordonet. Polis tillkallades men innan patrullen han fram gjorde sig föraren fri och sprang till skogs.

Polisen sökte men lyckades inte hitta vansinnesföraren. Enligt en uppgift tog denne själv kontakt med polisen efter ett antal timmar medan en annan uppgift anger att föraren påträffades senare av polisen. Han är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik och har tagits ur tjänst.

Han kommer inte mer att få köra på uppdrag av Kalmar Länstrafik som ansvarar för sjuktransporterna. KLT har tidigare fått återkommande kritik från sjuka klienter om att de blivit illa behandlade.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons