På onsdagen kunde Samhällsnytt avslöja att centertoppen Christer Yrjas i Tomelilla som är ordförande i kommunfullmäktige och familjenämnden lever med en flerfaldigt dömd pedofil. Nu kan Samhällsnytt avslöja att det hos Yrjas huserar ytterligare två äldre män i en grannfastighet varav en 61-åring som är dömd för barnvåldtäkter. Detta samtidigt som Yrjas även är nämndeman i hovrätten.

Under året har skandalerna i Centerpartiets avlöst varandra. Det handlar bland annat om förtroendevalda som är islamister och en lång rad andra som har dömts för våldtäkter eller lever med pedofiler. Nyligen avgick partiets EU-parlamentariker och vice ordförande Fredrick Federley efter en pedofilskandal och igår avgick även Christer Yrjas av samma anledning efter Samnytts avslöjande.

LÄS ÄVEN: Efter Samnytts pedofilavslöjande: Centertoppen Christer Yrjas avgår

Samhällsnytt kan berätta att Christer Yrjas sedan år 2008 och 2010 äger två fastigheter i Agusa i området Degeberga tillhörande Tomelilla kommun.

Centerpartiets affischnamn. Foto: Faksimil Facebook

Fastigheterna är belägna bredvid varandra och i grannbostaden finns två män folkbokförda, en 61-åring och en 42-åring med isländsk bakgrund.

Yrjas andra gård. Foto: Faksimil Google Maps
42-årige islänningen har laddat upp semesterbilder med Yrjas.

Nyligen frigiven barnvåldtäktsman

När Samhällsnytt granskar männen närmare ser vi att 42-åringen varit skriven på adressen sedan 2018 medan 61-åringen folkbokfördes på adressen så sent som 2020-10-22.

För att vi ska kunna göra fler granskningar behöver vi ditt stöd! Fyll gärna i formuläret i slutet av artikeln för att stötta vår verksamhet!

Den 20 december 2018 dömdes 61-åringen i Örebro tingsrätt för våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn vid minst tre tillfällen och sexuellt ofredande. Vidare avskrevs ytterligare ett fall av våldtäkt mot barn.

Ny barnvåldtäktsman bor hos Yrjas.

LÄS ÄVEN: Centerpartiets islamistiska nämndemän sparkas efter shariadomen

Mannen dömdes till fängelse i tre år och är nu troligen frigiven i förtid enligt gällande praxis efter att ha avtjänat två tredjedelar av strafftiden, vilket skulle förklara varför 61-åringen i oktober folkbokförde sig på Yrjas andra fastighet.

I domen går det att läsa hur barnvåldtäktsmannen var ungdomsledare i en kyrka där han sedan inledde en parrelation med en av besökarna år 2011. Men kyrkledaren var inte intresserad av kvinnan utan hennes 14-åriga dotter.

Det nästföljande året flyttade han ihop med kvinnan och hennes dotter. I rättshandlingarna framgår det detaljerat vad Yrjas inneboende har gjort med flickan. Nedan följer ett utdrag.

Det framgår av domen att flickan idag äter antidepressiva tabletter för att dämpa ångesten och att hon kan få panik när hennes nuvarande pojkvän rör henne.

Källor: ”Bott flera olika män på gården”

Samhällsnytt har talat med olika källor som vittnar om hur Yrjas verkar haft en ruljans på gården av ”likasinnade”. En av källorna berättar att en homosexuell man, som använde namnet ”Martin”, bott i Yrjas granngård tidigare men flyttat ut eftersom deras relation inte verkade bra. En av källorna beskrev det som att Martin letade efter ”sugardaddys” som skulle ta hand om honom.

Därefter flyttade en annan man till gården som var väldigt lik Martin.

– Gud han ser ut som Martin, tänkte jag. Precis likadan i formatet. Smal, spänstig och bortkommen. Då började jag undra vad som händer om han beställer hem dem liksom. Den nya smög liksom runt och försvann där. Jag fick uppfattningen att han var väldigt undertryckt som person.

Nu visar det sig alltså att ytterligare två män bor på gården, varav en är dömd för våldtäkt mot barn.

Inneboende har lagt ut bild på Yrjas gård.

LÄS ÄVEN: C-nämndeman och värdegrundsexpert våldtog 14-årig flicka: ”Viktigt att tjejer tar plats”

Nämndeman i hovrätten

Samhällsnytt kan även berätta att Yrjas sedan årsskiftet tjänstgör som nämndeman i hovrätten för Skåne och Blekinge. Nedan följer en sammanställning av de mål som Yrjas har deltagit i.

Duckar frågor

Samhällsnytt har upprepade gånger sökt Yrjas för att fråga hur han ser på att den dömda barnvåldtäktsmannen bor i hans andra fastighet.

Författare av texten:
————————————
Simon Kristoffersson
Kent Ekeroth

LÄS ÄVEN: C-politikern hade pedofilträffar på gården – är ordförande i familjenämnden

Gillade du den här artikeln?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.