Ensamkommande-3b

Personerna i bildkollaget har inget samband med de personer som omnämns i artikeln. Faksimil YouTube.

Inrikes

Personal på HVB-hem hade sexuella relationer med ’ensamkommande’

Publicerad 5/2/2019
Annons

En färsk granskning i Västra Götalands län visar att flera kvinnor i medelåldern som arbetade vid ett HVB-hem för så kallade ensamkommande flyktingbarn har inlett sexuella relationer med de boende.

I slutet av mars uppmärksammade Samhällsnytt att en frivilligorganisation i Göteborg kände till ett 20-tal fall där omsorg av de ’ensamkommande’ övergått till en sexuell relation. Samtidigt meddelade organisationen att mörkertalet är stort och det verkliga antalet fall troligen är ännu högre.

LÄS ÄVEN: ’Ensamkommande’ används som sexleksaker i utbyte mot uppehälle

På torsdagen rapporterade P4 Sjuhärad ytterligare ett fall där medelålders kvinnor vid ett numera nedlagt boende i Sjuhärad fattat tycke för unga migranter och inlett sexuella relationer.

Av statsradions inslag (som delvis är svårt att tillgodogöra sig då det presenteras av en nyhetsuppläsare med kraftig utländsk brytning) framgår att kvinnorna i fyra av fem fall har varit i 40-45 årsåldern medan de ’ensamkommande’ som de inlett förbindelser med uppges ha varit 16-18 år.

Köpt saker till migranterna
Det framkommer att kvinnorna har favoriserat vissa migranter på boendet genom att bland annat skämma bort dem med gåvor. En av de boende, som SR kallar Amir men som egentligen heter något annat, vittnar om att han sett personal kyssas öppet med en migrant och att det förekommer sexuella relationer. Det finns även uppgifter om att migranter fått följa med kvinnlig personal hem istället för att sova på boendet.

LÄS ÄVEN: Kvinnlig personal på HVB-hem hade ”nära relationer” med ’ensamkommande’ – utreds av polis

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons