peter-lundgren-eu

Foto: Frankie Fouganthin, CC BY-SA 4.0 / Diliff, CC BY-SA 3.0

Inrikes

Peter Lundgren (SD) har störst frånvaro bland svenska Europaparlamentariker

Publicerad 3/24/2021
Annons

Enligt en granskning som sajten Europaportalen gjort är Peter Lundgren (SD) den svenska ledamot som har störst frånvaro i parlamentets utskottsarbete. Lundgren själv hävdar dock att detta inte stämmer.

Det är i parlamentets utskott som bland annat det avgörande lagstiftningsarbetet görs och skillnaden mellan ledamöterna är stor. Sämst är siffrorna för Peter Lundgren, ordinarie i transportutskottet, det tillfälliga underutskottet om djurtransporter och som ersättare i sysselsättningsutskottet EMPL, med 33 procents närvaro under perioden juli 2019 till december 2020.

Först uppger Lundgren att utskottsmötena ofta kolliderar, men enligt protokollen har bara sex av 39 möten i EMPL legat på samma tid som ett annat möte som Lundgren valt att närvara på.

LÄS ÄVEN: Inget åtal mot SD:s tidigare EU-ledamot Kristina Winberg för förtal – kollegan Peter Lundgren fortsatt misstänkt för brott

Sedan ändrar sig Lundgren om kolliderande möten till att han inte alls varit frånvarande som det påstås, trots uppgifterna i protokollen.

I ytterligare en revidering hänvisar Lundgren till att han som boende på landsbygden haft stora problem med ett koppla upp sig till parlamentets digitala möten som man gick över till i maj 2020. Under samma period visar granskningen dock att han bevistat andra utskottsmöten i Europaparlamentet.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons