Pfizer erkänner: Covid-vaccin testades aldrig för överföring
János Korom Dr. >17 Million views from Wien, Austria, CC BY-SA 2.0 / Twitter

Vaccinera dig och skydda andra i din omgivning, var ett av flera länders myndigheters argument för att så många som möjligt skulle vaccinera sig. Nu framkommer det att man hos Pfizer aldrig ens testade vaccinet för dess eventuella effektivitet för att förhindra smitta.

Det var under ett förhör i EU-parlamentet som företagets representant Janine Small avslöjade de sensationella uppgifterna som svar på en fråga av den nederländska parlamentsledamoten Rob Roos.

LÄS ÄVEN: Fullvaccinerade Biden: Den som tar alla sprutor får inte covid – har fått covid

– Till dig, Ms. Small, har jag följande fråga, som jag skulle vilja få ett tydligt svar på, sa Roos på nederländska innan han bytte till engelska.

– Testades Pfizer-vaccinet för att stoppa överföringen av viruset innan det kom ut på marknaden?

Small svarade med ett skratt och ”nej”.

– Dessa, du vet, vi var tvungna att verkligen röra oss i vetenskapens hastighet för att verkligen förstå vad som händer på marknaden, fortsatte hon.

Roos rasar

”I dag visar sig det här vara fullständigt nonsens”, säger Roos om de tidigare påståendena om att man skulle vaccinera sig även för att skydda andra.

LÄS ÄVEN: Studie: Vaccin ger SÄMRE skydd än covid-smitta

Han konstaterar också att de så kallade vaccinpassen som infördes i flera länder endast hade som funktion att tvinga så många som möjligt att ta sprutan.

En av de som hävdade att vaccinet fungerade mot smitta är Pfizers vd.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Vill du slippa reklamen och samtidigt stötta Samnytt
Bli då prenumerant och välj annonsfritt eller om du hellre vill donera välj det alternativet!