På sin debattblogg hos Jyllands-Posten skriver Pia Kjærsgaard, före detta partiledare för Dansk folkeparti och numera talman i Folketinget, om Sveriges senaste invandringsrelaterade kris.

Sverige har under decennier förvandlats från ett av världens säkraste samhällen till ett samhälle präglat av gängkriminalitet, våldtäkt och mord som få andra länder i den utvecklade världen, skriver Kjærsgaard och konstaterar att svenska folket fått betala ett högt pris för världens mest generösa invandringspolitik.

LÄS ÄVEN: Muslimsk kampanj mot Sverige eskalerar – terrorhot och demonstration

Hon beskriver det som ödets ironi att Sverige nu hotas av en ny version av Muhammedkrisen då muslimska krafter mobiliserar mot landet med påståenden om att muslimska barn kidnappas av svenska myndigheter.

Den flera decennier långa massinvandringen till Sverige visar återigen sitt rätta ansikte och för det mesta har invandrarna kommit för att ta del av den svenska välfärden, inte för att bli svenskar, konstaterar Kjærsgaard. Och då hatet mot Sverige flödar bland muslimer världen över står den svenska staten hjälplös.

Misslyckande

Denna fragmentering eller finfördelning av det svenska samhället ger explosiva förutsättningar för rykten och myter, och det är vad vi upplever nu. Hon nämner även Partiet Nyans som nu gör sitt bästa för att fånga upp missnöjet bland invandrarna.

Kjærsgaard konkluderar att de etablerade svenska partiernas misslyckande varit fullständigt då de lät massinvandring ske och därmed förvandlade Sverige till ett kaotiskt, kriminellt och splittrat samhälle samt gjort sig skyldiga till ett historiskt svek mot svenska folket.

Ny demonstration

Lördagen den 19 februari kommer en ny demonstration mot svenska myndigheters påstådda missbruk att hållas på Möllevångstorget i Malmö, denna gång i regi av Partiet Nyans.