Nu får Göteborgs pizzerior konkurrens i form av tre stycken pizzamaskiner som placeras ut runtom i staden, och fler är på väg.

Bakom maskinerna står företaget Fizza som nu tagit uppfinngen från Frankrike, där 3 000 enheter finns utplacerade, till Skandinavien och Finland.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Se invandrarbråket utanför pizzerian

Sedan tidigare finns ett par pizzamaskiner i Finland och Luleå, och nu är det dags för Göteborg och Hisingen.

– Det här är en automatiserad pizzeria som är öppet dygnet runt som levererar en högkvalitativ premiumpizza på 2,5 till 3 minuter. Nu går vi in i Göteborg med tre stycken maskiner på en gång, säger Jonny Pohjanen, VD för Fizza Sverige, till Hela Hisingen.

Napolitanska pizzor

Det är heller inga vanliga svenska pizzor man erbjuder utan i napolitansk stil med upp till 72 timmars jäsning och gjorda med 00-mjöl samt mozzarella. Pizzorna förgräddas på 500 grader och packas och körs ut i kylbil. I maskinen finns ett kylrum och vid beställning hämtas en pizza som sedan förs till ett gräddningsaggregat. Sedan kommer den ut till kunden rykande färsk.

Beroende på vilken av de tio pizzorna man väljer ligger kostnaden på mellan 85 och 135 kronor. Möjligheten finns även att köpa dem kalla och grädda själv hemma.

LÄS ÄVEN: Pizzabagaren Beshar Toma har fortfarande inte fått betalt för gisslanpizzorna

Fizzas ambition är att öppna 15 stycken pizzamaskiner i Göteborg och sammanlagt ett hundratal i Sverige.