Sent på onsdagskvällen blev en polis plötsligt beskjuten i Biskopsgården i Göteborg. Det inträffade när polismannen stod och pratade med ett par personer. Vid 03-tiden på natten till torsdagen meddelade polisen att han avlidit av sina skador.

Det var klockan 22.34 som larmet om skottlossningen kom in enligt GP. Vittnen ska ha rapporterat tre smällar. Poliserna stod då på Höstvädersgatan, som av polisen klassas som ett så kallat ”särskilt utsatt område”. En av poliserna träffades och fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

– Det är med stor sorg vi har tagit emot beskedet att en kollega har avlidit efter att ha blivit beskjuten under kvällen. Våra tankar går till familjen, nära och kära och arbetskamrater. Jag har pratat med regionpolischefen och delar av övriga polisledningen i region Väst för att säkerställa att de har de resurser som krävs för att kunna lagföra den skyldige. Polisyrket är förenat med risker och vi måste fortsätta arbetet med att minimera de riskerna med stor beslutsamhet, säger rikspolischef Anders Thornberg i ett uttalande på polisens hemsida.

Polisen har inlett en särskild händelse som innebär att de kan frigöra mer resurser. Ett stort område ska ha spärrats av och dörrknackning och vittnesförhör ska ha inletts. Tungt beväpnad polis har kallats in samt helikopter och hundpatruller. Ingen är gripen i skrivande stund.

Nedan ses ett videoklipp från händelsen. Känsliga tittare varnas.

Enligt Svenska Polismäns Minnesportal har totalt 31 poliser dödats genom våld sedan år 1900. Senaste polismordet skedde 2007.

Polisen har kallat till presskonferens klockan nio på torsdagsmorgonen.

LÄS ÄVEN: Nya polismästarens råd till Malmöborna: Tänk inte på brottsligheten – fokusera på det goda