polisen Göteborg 34

Ulf Boström/Upplopp i Hjällbo. Foto: Faksimil YouTube/Polisen

Inrikes

Polis om mångkulturella Göteborg: ”Vår stad har slitits sönder”

Publicerad 9/6/2021
Annons

I en intervju om utvecklingen i Göteborg konstaterar polismannen Ulf Boström att staden med invånare från 184 olika länder har slitits sönder ”på olika sätt” och att han inte längre känner igen sig.

Ulf Boström är verksam som så kallad integrationspolis och har arbetat i stadens problemområden sedan 16 år tillbaka. Tidigare i sommar uppmärksammades Boström när han i samband med en intervju om den organiserade brottslighetens framfart började gråta. Detta eftersom han menar att myndigheten står chanslös mot gängen.

LÄS ÄVEN: Polis gråter ut om gängkriminalitet: ”Du är chanslös”

Enligt Boström har Göteborg invånare från 184 olika länder och staden har nu slitis sönder ”på olika sätt” eftersom invandrarna tar med sig kultur från hemlandet vilket han samtidigt anser är både berikande och fantastiskt för Sverige.

– Nu har vi mängder med olika typer av sociokriminellkomplexkriminalitet som vi försöker benämna på olika sätt. Bland alla våra invandrare kommer människor med sina religiösa övertygelser, vi har alla fem stora världsreligionerna i Göteborg och många till säger Boström och fortsätter:

– Människor kommer med sina politiska övertygelser från sitt hemland, om det finns patriarkalisk kultur så har man den, finns det hederskultur så ha man den, traditioner och så vidare. Allt det här berikar Sverige och det är fantastiskt men det finns delar som inte är kompatibla med svensk lag, säger Boström.

Känner inte igen Sverige

När det gäller gängkriminalitet som breder ut sig på gatorna runt om i landet lyfter Boström att det är ett resultat av invandringen. Boström föreslår att myndigheten ska sätta fokus på kvarterspoliser för att få bukt på problematiken.

– Skjutningar, knivmord, bomber, granater, automatkarbiner. Det är ju inte det Sverige jag känner igen, säger Boström.

Boström säger även att samhället ser ut på det här sättet idag eftersom svenska folket har låtit det ske. Det har skett genom att man har gett sitt förtroende till politiker som saknar kompetens och kunskap. Se hela intervjun videon nedan:

LÄS ÄVEN: Poliser talar ut om utvecklingen i Sverige: ”Det kommer bara bli värre”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
575Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons