polisbil blåljus

Faksimil Facebook

Inrikes

Polis utsattes för allvarligt hot – besvarade med dödande verkanseld

Publicerad 2/28/2021
Annons

Under lördagskvällen avlossade polis verkanseld mot en man i Vällingby i västra Stockholm. Skottlossningen skedde vid 21:30-tiden i samband med en kontroll av en person där polisen utsattes för ”ett allvarligt hot”. Den skjutne avled senare av skadorna.

– Det handlar om mer än ett skott, men jag vet inte exakt hur många, sade polisens presstalesperson Anna Westberg till SVT.

Mannen träffades av flera skott. Ett flertal skott uppges även ha träffat en busskur i närheten. Den skjutne fördes till sjukhus efter att ha fått vård på plats av ambulanspersonal. Hans liv gick dock inte att rädda.

– Det jag kan berätta är att vi rubricerar det som grovt hot mot tjänsteman och grovt vapenbrott. Jag kan inte berätta i detalj vad det är som har hänt men det har funnits ett vapen med vid situationen, eller i händelsen, men mer exakt vad som har hänt kan jag inte gå in på detalj om, säger Westberg till Expressen.

LÄS ÄVEN: Här FLYR polisen i Halmstad från förortsgäng

Tillslag mot adress i närheten

Polisens insatsstyrka uppges senare ha anlänt till platsen. Vid 22:45 ska polisen ha gjort ett tillslag mot en adress i närheten av platsen där skotten avlossades.

Vittnesuppgifter till Aftonbladet gör gällande att poliserna var civilklädda. Obekräftade uppgifter på forumet Flashback pekar ut en kriminellt belastad svensk man i 65-årsåldern som den skjutne. Enligt uppgift bor mannen i närområdet.

– Eftersom det här ska utredas på flera håll kan jag inte säga mer just nu, säger Westberg, till Aftonbladet.

Området spärrades av för teknisk undersökning. Händelsen utreds som grovt hot mot tjänsteman samt grovt vapenbrott. Av polisens händelsenotis framgår att polisens agerande kommer att utredas av åklagare vid särskilda åklagarkammaren, vilket är rutin då polis skjuter verkanseld.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1173”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons