I slutet av oktober förra året berättade en flicka för sin pappa att två klasskompisar slår henne i den skola i Helsingborg där hon går. Pappan blev arg och begav sig till skolan för att få stopp på mobbningen. Mannen är anställd vid polismyndigheten och riskerar nu bli av med jobbet efter att ha åtalats för olaga intrång och ofredande.

Skolan hävdar att pappan ska ha knuffat en lärare och varit aggressiv mot en elev, vilket resulterat i att han nu står åtalad för olaga intrång och ofredande mot både läraren och eleven. Pappan menar att han bara visat en befogad ilska mot mobbaren och skolans underlåtenhet att agera.

– Jag var jätteupprörd, hon har blivit i ett års tid misshandlad och kallad för saker och jag var vansinnig och skolan har inte gjort något ting åt saken, förklarar pappan i förhör.

Enligt den inblandade läraren hade det uppstått ett stort bråk under en rast mellan tre elever, varav den ena var pappans dotter. Efteråt satte sig läraren i ett rum tillsammans med en av de inblandade eleverna för att diskutera vad som hänt.

Därifrån hör han att någon har tagit sig in i skolan och högljutt kräver att komma i kontakt med två namngivna elever. Läraren ställer sig därför i dörröppningen för att se vad som står på.

LÄS ÄVEN: Lärare ställde upp mot mobbare – sparkas och döms till dagsböter

Räknade till tre och knuffade därefter läraren

Enligt uppgift ska pappan då ha räknat till tre för att sedan knuffa undan läraren som stod i vägen och kliva in i klassrummet. Enligt både läraren och andra vittnen slog pappan sedan händerna i ett bord och skrek åt den elev som läraren just samtalat med.

Pappan medger att han forcerat sig in i klassrummet men hävdar att han endast ska ha ifrågasatt vad eleven sysslar med. Eleven uppges ha blivit ”oerhört skärrad” i samband med konfrontationen och har valt att inte delta i några förhör.

I samband med händelsen tillkallades skolans rektor som talade med pappan efter tumultet. Skolan har som policy att föräldrar inte får komma in i klassrum oanmälda, något som tidigare kommunicerats till alla föräldrar.

Pappan, som är anställd hos polisen, riskerar nu bli av med jobbet på grund av sitt agerande. Vid fällande dom kan polisens personalansvarsnämnd lämna ett yttrande, skriver Expressen.