Polisaspirant Bareq hatar ”äckliga SD-väljare” som bör begå självmord: ”Får tycka vad man vill”
Foto: Faksimil Facebook

Samhällsnytt kan avslöja hur en polisaspirant från Södertörns högskola som arbetar på fältet i Stockholm uttrycker ett starkt hat mot Sverigedemokrater. Bareq Ahmed Sami menar att de numera 1,1 miljoner SD-väljarna är ”äckliga”, ”rasister” och ”nazister” och önskar livet ur dem. ”Äckliga SD-väljare – följ eran ledare Hitler och ta självmord”. Samhällsnytt har ringt upp aspiranten som försvarar sig med att man får tycka vad man vill i Sverige.

Den här veckan hamnade den kritiserade polisutbildningen vid vänsterorienterade Södertörns högskola återigen på tapeten. Senast i början av juni uppmärksammade vi den när nyexaminerade Lisa Simonsson valde att frångå myndighetens order att upplösa den vänsterextrema demonstrationen Black Lives Matter och istället deltog i aktiviteterna genom att knäböja för aktivisterna och visa fram en skylt med texten ”vit tystnad är våld”.

LÄS ÄVEN: Polis utövade påtryckning mot Samhällsnytt – vill se ”McDonalds-Ali” avpublicerad

Nyligen kom vi över information som visar att 22-årige irakiern Bareq Ahmed Sami som invandrade till Sverige 2008-02-06 och erhöll svenskt medborgarskap 2013-02-07 är i slutfasen av polisutbildningen vid Södertörns högskola som han påbörjade år 2018.

Bareq: ”Följ eran ledare Hitler o ta självmord”

Samtidigt som Bareq genomför aspirantutbildningen i Stockholm framkommer det att han sprider hat mot och önskar livet ur alla som röstar på Sverigedemokraterna, människor som han betraktar som lägre stående varelser utan människovärde. Det var i samband med migrantkaoset år 2015 som Bareq författade ett inlägg på Facebook i vilket han skrev att SD-väljare är äckliga och ”ni alla är fan inte mänskliga!”.

Vidare slår Bareq fast att SD-väljare är ”rasister o nazister”. Han uppmanar även alla SD-väljare – i senaste valet drygt 1,1 miljoner personer – att ”följa eran ledare Hitler o ta självmord”. I inlägget har Bareq ’taggat’ Sverigedemokraternas officiella konto på Facebook.

När Samhällsnytt tittar närmare på informationen ser vi att det endast finns en Bareq Sami i Sverige och att han är folkbokförd i Stockholm vilket stämmer överens med informationen att han studerar vid Södertörns högskola i huvudstadens södra delar.

Bareq till Samhällsnytt: ”Man får tycka vad man vill eller hur?”

På tisdagseftermiddagen ringde Samhällsnytt upp Bareq för att höra hur han ser på lämpligheten i att hysa ett sådant hat mot en stor grupp människor samtidigt som han ska arbeta som polis inom kort.

Bareq inleder med att ljuga om att han inte har Facebook men blir så märkbart besvärad av vårt samtal att han raderar information från kontot och sedan erkänner. Därefter hotar han att anmäla Samhällsnytt för ofredande och menar att vi inte får publicera detta.

Är det Bareq Sami?

– Ja.

Mitt namn är Simon Kristoffersson, jag är journalist och ringer från tidningen Samhällsnytt. 

– Okej.

Jag fick höra att du är polisaspirant och har några frågor.

– Ehh, frågor om vad?

Du är väl polisaspirant nu?

– Nej tack, jag vet ingenting om det här.

Vad menar du med det?

– Vem? Vad menar du att du är från?

Simon Kristoffersson, jag är journalist och ringer från en tidning, tidningen Samhällsnytt.

– Ska jag fråga dig eller?

Nej, jag har en fråga till dig.

– Okej men då ska jag hänvisa dig till press, pressansvarig.

Jag läste nämligen på ditt Facebookkonto där du skrivit att SD-väljare är ”äckliga”, ”rasister” och ”nazister”. 

– [Tystnad] Jag har ingen Facebook.

Jag har själv sett inlägget. Du skrev att SD-väljare är ”äckliga” och ”omänskliga”.

– Vad heter du?

Simon Kristoffersson. Varför hatar du SD-väljare?

– Jag hänvisar dig till Polismyndigheten press. [Bareq slänger på]

Efter vårt samtal har Bareq försökt att skademinimera genom att ändra sin Facebookprofil. Detta genom att radera inlägget om SD-väljare och även byta namn från ”Bareq Sami” till ”Felokänt Fel”. Vidare har han bytt ut bilder mot svarta fält vilket Samhällsnytt har dokumenterat i form av skärmdumpar.


Samhällsnytt ringde återigen upp Bareq för att höra varför han slängde på luren och även varför Facebookkontot har ändrats precis efter vårt samtal, om det nu stämmer att han själv inte har det.

Hallå Bareq, det är Simon här igen. Jag såg nu att du har ändrat ditt Facebookkonto så jag är intresserad av att ställa några frågor till.

– Hej.

Du har ändrat ditt Facebookkonto nu. Så jag undrar varför skrev du inlägget?

– Vad vill du uppnå med det här?

Jag ställer dig en fråga. Hur kommer det sig…

– Vet du hur gammal jag var?

Du kan förklara varför du skrev det?

– Det är för att jag var ett barn och jag hade andra åsikter och man får tycka vad man vill i det här landet eller hur?

Jo, men att uppmana SD-väljare att ”följa eran ledare Hitler och ta självmord”?

– Du jag kommer anmäla, anmäla dig, ehh, jag kommer anmäla dig om du kommer ringa mig igen för jag tycker det är obehagligt att du ringer mig. Jag kommer anmäla dig för ofredande om du ringer mig igen. Är det uppfattat?

Jag är journalist. Du ska bli polis så det är viktigt att fråga dig.

– Vem sa att jag ska bli det?

Du skrev det här när du var barn säger du. Vad är det som har ändrats och vad tycker du om SD idag?

– Jag vill inte prata om det. Lyssna nu Simon! Lyssnar du nu på mig Simon?

Ja?

– Om du har det här samtalet inspelat så vill jag inte alls vara med på det här. Om du kommer ringa mig igen kommer jag anmäla dig. Är det uppfattat?

Får jag ställa min fråga?

– Nej nu är det klart. [Slänger på]

Samhällsnytt har utan framgång sökt polisutbildningen vid Södertörns högskola för att höra hur man där ser på Bareqs starka hat mot SD-väljare och huruvida detta är förenligt med att vara polis. Vidare vill vi höra hur deras bakgrundskontroller av kandidater görs och av studerande under pågående utbildningstid.


Bareq Ahmed Sami. Foto: Faksimil Instagram

Ekeroth: ”Försökte förhindra kvotering”

I samband med att Lisa Simonsson vid Norrmalmspolisen, som fortfarande är i tjänst, knäböjde för Black Lives Matter kommenterade Kent Ekeroth, tidigare riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, händelsen genom att tydliggöra att han under flera års tid lagt motioner för att stoppa kvoteringen till polisen.

– Vänstern, liberalerna också alltså både socialdemokratiska regeringar och borgerliga regringar har under många år vänstervridit polisen. Det var något som jag försökte förhindra under min tid i Sveriges riksdag. Jag lade massor av motioner om att förbjuda kvotering, förbjuda de här etniskt inriktade rekryteringskampanjerna till polisen. Givetvis så var det ingen som lyssnade och resultatet ser vi nu.

LÄS ÄVEN: Knäböjande poliskvinnan nyexaminerad och ”har sjukt svårt för vapen”

authorimage

Tyckte du att den här artikeln var intressant?

Stötta då gärna tidningen med en donation! Utan läsarnas stöd kan vi inte existera:

Du kan ⚫ Swisha: 123 083 3350 ⚫ Fylla i formuläret nedan ?, eller ⚫ klicka HÄR för övriga alternativ

Tack på förhand!

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.