Kampanj polisen 94
Inrikes

Polisbrist ska lösas med fikakampanj: ”Vi bjuder på kaffe och munkar”

Publicerad 4/28/2021
Annons

Polismyndigheten driver en nationell rekryteringskampanj i hopp om att lösa den omfattande personalbristen. I Småland har polisen lanserat en fikakampanj under namnet ”Walk and talk” där man bjuder in till promenad med efterföljande kaffe, munkar och kokta ägg.

Samnytt har vid flera tillfällen uppmärksammat hur den rådande polisbristen runt om i landet har resulterat i att rättssamhället urholkas och att stationer får stängas ned.

LÄS ÄVEN: Riksdagsrapport: mål om fler poliser kan nås först om tio år

Regeringen har satt upp ett mål om 10 000 fler poliser till 2024 men det målet har sågats helt i en rapport från Riksdagens utredningstjänst. Rapporten visar att målet i bästa fall kan uppnås till 2028 men att det troligen kommer att dröja ännu längre.

På landets polisutbildningar ekar flera platser tomma. Enligt SVT stod var femte plats tom i höstas och nu ska polisen försöker locka fler att söka sig till utbildningen. Det har myndigheten gjort genom att publicera actionfyllda videoklipp i sociala medier men nu kommer nästa drag – en fikakampanj.

LÄS ÄVEN: Kraven till polisutbildningen kan sänkas – platser ekar tomma

Fler ska lockas genom fikamöten

Rekryteringskampanjen kallas Walk and talk där poliser ska promenera med personer som är nyfikna på yrket. Därefter följs promenaden upp med en fikapaus i vilken myndigheten dukar upp kaffe, munkar och kokta ägg.

Polisen i Västmanland var först ut med kampanjen och därefter har flera lokala polisstationer följt efter. Anders Buene är kommunpolis i Markaryd och han berättar för statstelevisionen att man hittills har fått fem förfrågningar.

– Vi tycker det är värt att avsätta tid, för det är så viktigt med rekrytering, säger Anders Buene.

LÄS ÄVEN: Polisen lanserar nytt jippo: ”Vi vill vara din polis för en dag”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons