Natten mot måndagen vaknade Sollentunabor av en explosion mitt i ett bostadsområde. En handgranat kastades in i en lägenhet och skadade en kvinna. När Polismyndigheten kommenterar händelsen i media framför man att handgranaten har kastats in i ”fel lägenhet”.

Samnytt rapporterade på måndagsmorgonen om bombdådet som skedde vid klockan 03.30 i området Rotebro beläget i norra Storstockholm.

LÄS ÄVEN: Polischef om blodbadet i Vetlanda: ”Offren var på fel plats – helt enkelt”

Det framgick av rapporteringen att en handgranat hade kastats in genom ett lägenhetsfönster och skadat en kvinna som fick föras till sjukhus. I den aktuella lägenheten bor en barnfamilj och flera familjemedlemmar befann sig i lägenheten när granaten exploderade.

Christoffer Bohman, lokalpolisområdeschef i Sollentuna, kommenterade händelsen i media med att granatattacken skett mot ”fel lägenhet” och därmed drabbat en oskyldig familj.

– Min starka övertygelse är att det här är en handgranat som har kastats in i fel lägenhet, sade Bohman.

Polisen utreder dådet som allmänfarlig ödeläggelse, försök till mord och hantering av explosiva varor. Myndigheten misstänker att det handlar om en konflikt i gängmiljön men har inte gripit någon misstänkt.

Gängkriminella beskrivs som offer

I förra veckan medverkade Bohman i statstelevisionen för att prata om den rådande våldsutvecklingen med skjutningar som avlöser varandra. Bohman gav samtidigt sin bild av gängkriminella. Han menar att dessa är individer som har”vuxit upp med total hopplöshet” i det svenska samhället.

– Unga män har växt upp med total hopplöshet, total brist på framtidstro, stor rädsla, och så sugs de in i gäng, berättade Bohman.

Ska lösa gängkriminalitet med ”upplysta fotbollsplaner”

Vidare efterlyste Bohman upplysta fotbollsplaner för att få ett slut på gängkriminaliteten.

– Fotbollsträningar – jag fattar att man ställer in dem. Men vi behöver mer fotbollsträningar. Vi behöver mer upplysta fotbollsplaner så att unga grabbar som är vilsna och rädda kan ha någonstans att vara, sade Bohman.

Även i slutet av 2020 lyftes Bohman fram av statstelevisionen för att diskutera så kallade utsatta områden. Han efterlyste då att alla bör göra en gemensam resa med förortskriminella och att levnadsvillkoren i Sverige måste höjas.

LÄS ÄVEN: Tårögd polischef har lösningen för ’utsatt område’: ”Höj levnadsvillkoren”