Polisen Kasselstrand Afs

T.v. Mobila poliskontoret i Visby. T.h. Gustav Kasselstrand (AfS). Faksimil Polisen/Twitter

Inrikes

Polisen anmäler partiledare i Almedalen för hets mot folkgrupp

Publicerad 7/3/2019
Annons

På tisdagen höll det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige (AfS) ett torgmöte under politikerveckan på Gotland. Det slutade med att polisen upprättade en anmälan om hets mot folkgrupp.

Det var vid lunchtid som AfS partiledare Gustav Kasselstrand intog Donners plats i centrala Visby för att tala om partiets politik där han bland annat berörde frågan om återvandring av kriminella invandrare.

LÄS ÄVEN: Alternativ för Sverige polisanmält för HMF efter torgmöte i Malmö

Senare på tisdagskvällen kom rapporter att polismyndigheten på egen hand hade anmält Kasselstrands tal för hets mot folkgrupp under den tillståndsgivna sammankomsten. Det är fortfarande oklart vad i partiledarens tal som anses vara ett brott. Hela talet går att se här nedanför.

Samtidigt på tisdagen berömmer sig polisen på sin hemsida för att man vid årets insats under politikerveckan satsar på fler utredare med ”hatbrottskompetens”. Man säger sig också ha kompetens inom området demokrati.

Årets polisinsats i Almedalen satsar på fler utredare med demokrati- och hatbrottskompetens och fler synliga poliser. Det mobila poliskontoret vid Hamnplan är en del av insatsen för en synligare polis.

Kasselstrand: ”DDR-metoder”
Samhällsnytt har talat med Kasselstrand som meddelar att han inte tänker låta sig tystas.

– Jag talade om återvandring av missanpassade och kriminella invandrare, vilket borde vara en självklarhet. Polisen svarar med att anmäla mig för hets mot folkgrupp, vilket jag ser som uppenbara politiska trakasserier. De kan skicka hur många oseriösa HMF-anmälningar som helst mot mig – jag kommer att driva återvandringsfrågan ändå. Jag låter mig inte tystas av sådana här DDR-metoder, slår partiledaren fast.

LÄS ÄVEN: Expo ska utbilda rättsväsendet om ”högerextremism på nätet”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons