Polisen efterlyser 23 islamister: ”Ett angrepp mot demokratin”

Polisen vädjar om hjälp för att identifiera 23 personer som deltog i korankravallerna i Navestad i Norrköping tidigare i år.

Det var under påskhelgen som invandrare startade flera våldsamma upplopp i samband med att politikern Rasmus Paludan skulle hålla islamkritiska möten.

LÄS ÄVEN: Polisen efterlyser 42 islamister efter korankravaller i Rinkeby

Polisen har nu publicerat bilder på personer som har deltagit i korankravallerna och som ännu inte är identifierade. Myndigheten skriver att attackerna ”har ytterst varit ett angrepp mot demokratin”.

De våldsamma attackerna mot blåljusverksamheten är synnerligen allvarliga brott. Det har såväl tingsrätt som hovrätt slagit fast. Gärningarna som begicks har haft samhällsfarliga inslag och har ytterst varit ett angrepp mot demokratin. Utredningsgruppen har under hela utredningens gång känt ett starkt stöd från allmänheten.

Nedan följer dessa 23 personer.

Tipsa polisen

Vet du eller tror du dig veta vem någon av dessa personer är? Ring polisen på 114 14 eller tipsa via polisens tipsformulär. Glöm inte att ange vilket nummer som är kopplat till den person du känner igen.

Se korankravallerna från polisens kroppskameror UTAN SVT-PIXLING

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.