Sultan Roba Amuma Bilkompaniet

T.v. Bilkompaniet. T.h. Sultan Roba Amuma. Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

Polisen efterlyser etiopisk bilrånare: ”Grovt kriminell”

Publicerad 4/20/2020
Annons

Uppsalapolisen söker efter en etiopisk migrant som deltagit i ett rån mot en bilhandlare i staden. Två kumpaner har nyligen dömts men den tredje gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Det var den 21 februari i år som gänget besökte bilhandlaren Bilkompaniet i Uppsala. Men inte för att inhandla någon ny bil. Enligt TV3:s program Efterlyst uppträdde trion i stället hotfullt mot personalen.

LÄS ÄVEN: Uppsala passerar Malmö som farligaste stad

Gänget uppges ha tagit tre bilar utan att betala för sig och sedan lämnat bilhallen. Två män greps för brotten och dömdes den 15 april. Den tredje gärningsmannen, som har identifierats som 30-årige Sultan Roba Amuma, är dock fortfarande på fri fot. Polisen bedömer honom som ”grovt kriminell” och att uppger sig vara mycket angelägna om att få tag i honom.

Dömd för flera brott

Samhällsnytt har tittat närmare på Amumas bakgrund som visar att han tidigare är dömd för bland annat narkotikabrott, brott mot knivlagen, vapenbrott, förolämpning, olovlig körning och rattfylleri. Skatteverket uppger att Amuma invandrade till Sverige från Etiopien och folkbokfördes 1995-01-30.

Tipsa

Nu vädjar polisen om tips. Om du var Amuma befinner sig, kontakta polisen på telefonnummer 114 14 alternativt TV3 Efterlyst på 08-702 00 90 eller via e-post på [email protected].

https://www.facebook.com/EfterlystSE/photos/a.90209887213/10158760089062214/?type=3&theater

LÄS ÄVEN: VIDEO: Operation Rimfrost inledd i Uppsala – hårt tryck mot gängkriminella

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons