grovt-brott-hotell-malmo-feat

Seyed Mohammad Alavi. Bild: Polisen

Inrikes

Publicerade övervakningsbilder gav utdelning – man gripen för mordförsök på kvinna

Publicerad 5/12/2022
Annons

För en knapp vecka sedan utsattes en kvinna för vad polisen på sin webbplats knapphändigt beskrev som ”ett grovt brott” på ett hotell i Malmö. Polisen gick bet på att hitta den misstänkte gärningsmannen och vädjade till allmänheten om hjälp med att identifiera honom och gick samtidigt ut med bilder. Det lönade sig, nu har mannen gripits – för försök till mord.

Det från början inte närmare preciserade grova brottet begicks den 5 maj på hotell Forenom på Stora Varvsgatan 10 i Malmö. Den misstänkte gärningsmannen fångades på övervakningsfilm när han anlände till kvinnans hotellrum, men polisen lyckades inte på egen hand identifiera personen utifrån bilderna.

Man beslöt då att gå ut ned bilder från filmen i hopp om att någon skulle känna igen mannen och höra av sig med de uppgifter man satt inne med så att den misstänkte kunde gripas och lagföras. Det gav snabbt utdelning.

Greps efter publicering av övervakningsbilder

På torsdagen meddelar polisen att man med allmänhetens hjälp gripit den man som fastnade på övervakningsbilderna på väg in i det hotellrum där brottet begicks. Polisen uppger att det rör sig om en man i 20-årsåldern och att han anhållits av åklagare.

Man preciserar nu också brottsrubriceringen till att det handlar om försök till mord på en 31-årig kvinna. Hon ska ha knivskurits och sedan forslats till hotellets tak, sannolikt i tron att hon var död. Det var hon emellertid inte och vårdas nu på sjukhus för mycket allvarliga skador.

Polisen uppger att man haft problem med att fastställa den knivskurna kvinnans identitet. Det framgår inte om hon befinner sig lagligt i landet.

Mannen har enligt uppgift ännu inte gjort några medgivanden. Polisen har heller inte offentliggjort om man har någon hypotes till motivet bakom mordförsöket, huruvida mannen och kvinnan är bekanta med varandra eller gjort upp om ett tillfälligt möte och om mannen har ett kriminellt cv sedan tidigare.

Polisen skrev i samband med att man offentliggjorde övervakningsbilderna att den som har upplysningar kan kontakta myndigheten per telefon på 114 14 eller via formulär på myndighetens webbplats. Det kan den som har ytterligare intressanta uppgifter fortfarande göra.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
849Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons