Polisen går nu ut med bild och efterlyser en man som har en central roll i den kurdiska maffian i Västmanland.

Mannen på bilden är Ali Hassan som är bosatt i stadsdelen Bjurhovda i Västerås. Sedan mars i år har han varit anhållen i sin frånvaro för flertalet grova brott.

LÄS ÄVEN: SVT svarar på kritik om signalementcensur: ”Tror inte det kan leda till gripande”

Sedan torsdagen den 29 augusti är Hassan även häktad i sin frånvaro. Enligt polisen är det av stor vikt att de får tag i honom.

”Centralroll i kurdmaffian”
Den 9 juli uppmärksammade Vestmanlands Läns Tidning (VLT) att Hassan är häktad i sin frånvaro misstänkt för att ha gömt ett automatvapen i ett skogsområde. Vidare framgår det av VLT:s artiklar om Hassan att han enligt polisen ska ha en central roll inom den kurdiska maffian i Västerås.

Stampade kroggäst i huvudet
Ali förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för bland annat grov misshandel, olaga hot, narkotikabrott, skadegörelse och brott mot knivlagen.

Den 9 oktober 2018 dömde Västmanlands tingsrätt Hassan för grov misshandel till fängelse i 1 år och 6 månader.

I domen står det att följande inträffade i ett tumultartat slagsmål på nattklubben Publik i Västerås:

Då XX befunnit sig på golvet ser man på filmen hur Ali Hassan återkommer från det håll där han nyss befunnit sig och blivit bortdragen av ordningsvakten. På filmerna ser man hur Ali Hassan stampar hårt mot XX huvud, som är tryckt mot golvet.

Ali Hassan har berättat att han stampat XX i ansiktet, men har i övrigt inte önskat lämna några kommentarer.

Hassan överklagade tingsrättsdomen till Svea hovrätt som mildrade både rubriceringen från grov misshandel till misshandel och fängelsestraffet till 6 månader.

Tipsa polisen
Vet du var Hassan befinner sig eller har annan information som kan leda till att han anträffas, hör av dig till polisen på 114 14 eller lämna ditt tips skriftligen här.