Yagub-Salah-Mohamed
Inrikes

Polisen efterlyser misstänkt kidnappare – går ut med namn och bild

Publicerad 9/11/2019
Annons

För en månad sedan blev en person med våld bortförd av ett gäng i en bil i området Hammarbyhöjden i södra Stockholm. Strax efter länsades personens bankkonto. Nu efterlyser polisen 21-årige Yagub Salah Mohamed som en av gärningsmännen till brottet.

Det var den 10 augusti som personen kidnappades, rånades på pengar, hölls fången, utsattes för våld och hot och slutligen dumpades i Eskilstuna. Polisen kunde snabbt gripa flera av gängmedlemmarna men en av dem är fortfarande på fri fot och har, trots att han är identifierad, inte kunnat hittas.

Yagub Salah Mohamed är häktad i sin frånvaro och polisen vill få in tips från allmänheten som kan leda till att han lokaliseras och grips. Senaste iakttagelsen av honom är från Eskilstuna. Han är dock folkbokförd i Umeå.

Polisen uppger det inte på sin webbplats, men den som råkar på Yagub Salah Mohamed bör iaktta försiktighet och inte pröva att göra något civilt envarsgripande eller liknande. 21-åringen är i närtid dömd för bland annat grov misshandel och grovt vapenbrott och att betrakta som farlig.

Att han idag, trots de grova brott han gjort sig skyldig till tidigare, befinner sig i frihet och kan begå nya brott beror på att han för den grova misshandeln dömdes till några veckors samhällstjänst och för det grova vapenbrottet till några månaders ungdomsvård.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons