I förra veckan försökte ett gäng bestående av tre eller fyra personer råna en 16-åring utanför köpcentret Kupolen i Borlänge. När en kompis till rånoffret gick emellan utsattes han för grov misshandel. Polisen vill ha in tips från allmänheten och går ut med signalement som dock statsradion väljer att censurera.

Det var strax efter klockan 15 på torsdagseftermiddagen som ett gäng som drev runt på stan bestämde sig för att råna någon. Valet föll på en 16-åring vars skor man tyckte sig ha rätt att tillgripa.

Försökte stoppa rånet – misshandlades

En jämnårig kompis till 16-åringen var av annan uppfattning och gick emellan för att stoppa personrånet. Det resulterade i att denne misshandlades grovt med både knytnävsslag och sparkar.

Efter misshandeln bedömde gänget dock att det var bästa att fly från platsen och avbröt rånet. Polisen har inte lyckats gripa någon för brotten som rubriceras som försök till rån respektive grov misshandel. Därför vädjar man till allmänheten om hjälp med att hitta förövarna och går ut med ett signalement.

SR vill inte hjälpa polisen

Statsradions lokalavdelning P4 Dalarna censurerar dock signalementet, vilket minskar sannolikheten för att polisen ska få in bra tips som leder till att de våldsamma rånarnas grips innan de hinner slå till mot nya offer. Enligt polisen är gärningsmännen mörkhyade, men den uppgiften utelämnar alltså Sveriges Radio

På sin webbplats skriver polisen att man är angelägen om att personer som tror sig ha sett eller på annat sätt fått information som kan vara till hjälp i brottsutredningen hör av sig på telefon 114 14 eller via e-post på polisens hemsida.