I början av året våldtogs en kvinna norr om Stockholm. Brottet har inte klarats upp och nu publicerar polisen bild på den man tror är gärningsmannen i hopp om att komma vidare i en utredning som gått i stå.

Det var vid 19:30-tiden den 28 februari i år som en kvinna överfölls och våldtogs en bit ifrån T-banestationen i invandrartäta och problemtyngda Hallonbergen. Brottet begicks vid Örsvängen i höjd med Spelmanshöjden.

Flera på platsen fick en ordentlig titt på gärningsmannen då en person i ett så kallat envarsgripande initialt hindrade honom att fly från platsen. Innan polisen anlände lyckades våldtäktsmannen emellertid slita sig fri och försvinna i riktning mot den närliggande Malins park. Där slutar spåren.

Tidigare gått ut med skriftligt signalement

Polisen gick en tid efter händelsen ut med ett skriftligt signalement på den misstänkte gärningsmannen som löd: ljusa byxor, orange-gul jacka, nätt i kroppsformen, cirka 170 cm lång, mörkt kortklippt hår, klocka och svarta läderband med dekorationer i silver runt armarna och stirrig blick.

Våldtäktsmannen uppgavs även vara relativt ljus i hyn men tala svenska med brytning. Han ska även ha sagt saker på engelska men även det med brytning som indikerar att det inte heller är hans modersmål.

Publicerar övervakningsbild på misstänkt

Men nu, tre och en halv månad senare, tvingas polisen konstatera att man kört fast i utredningen. Från tunnelbanans övervakningskameror har man dock lyckats säkra bilder från den aktuella tidpunkten föreställande en man som stämmer bra in på det lämnade signalementet.

För att komma vidare i utredningen går polisen nu ut med en av dessa bilder i hopp om att någon ska känna igen och kunna identifiera honom. Den som tror sig veta vem mannen på bilden är ombeds kontakta polisen på telefon 114 14 eller via polisens tipsformulär.