JonasEronen

T.v. Knivskada. T.h. Jonas Eronen, presstalesman polisregion Mitt. Foto: Privat/Polisen

Inrikes

Polisen grep misstänkt gärningsman efter Samhällsnytts knivvideo från Burger King

Publicerad 2/17/2020
Annons

Samhällsnytt var först med att visa ett ocensurerat videoklipp från Burger King i Uppsala där en invandrare knivhögg svenskar. Nu har polisen gripit en misstänkt gärningsman.

Det var i början av februari som ett bråk uppstod inne i hamburgerrestaurangen. I ett videoklipp som har fått över 42 000 visningar kunde vi visa hur gärningsmännen tar fram ett knivliknande föremål och utdelar flera hastiga hugg. Samma dag publicerade statstelevisionen också videoklippet men i en version där misstänkta gärningsmän både maskades och täcktes av en textremsa för att försvåra identifiering.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Invandrare knivhögg svenskar på Burger King

Polisen grep misstänkt efter tips

Kort efter våra publiceringar gick polisen ut med stillbilder på de misstänkta gärningsmännen och vädjade till allmänheten om tips. Det har enligt Jonas Eronen som är polisens presstalesman resulterat i mängder av tips. I helgen lyckades polisen gripa en man misstänkt för delaktighet i knivdådet, men resterande två män är fortfarande på fri fot.

– Under helgen greps en person som misstänks vara delaktig i det här brottet där två personer blev knivhuggna, säger Eronen till SVT.

Brottsoffret: ”De skrek horunge ge hit vår mat”

Efter händelsen tog Samhällsnytt kontakt med brottsoffret Ricky som knivhöggs och fick vårdas på sjukhus för skadorna. Han berättade att invandrargänget var hotfulla mot kassapersonalen och skrek bland annat ”horunge ge hit vår mat”. De försökte därför lugna männen men det resulterade i det motsatta och ett bråk uppstod.

– När vi var framme vid kassan stod tre aggressiva män och stod och hotade och var våldsamma mot BK-personalen. Jag sa bara till personerna att lugna ned sig och att det inte kommer gå fortare för att ni hotar personalen. Då blev aggressiviteten riktad mot oss istället och då blev det lite tumult där, berättade Ricky.

LÄS ÄVEN: Ricky och vänner bad aggressivt invandrargäng lugna sig – knivhöggs

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
774Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons