Polisen i Uppsala hårt pressad: ”Det är rena infernot här just nu”

Delningar

Sedan tidigare arbetar Uppsalapolisen med tre mordutredningen och under bara en vecka har ytterligare två mord skett i staden. Situationen är ansträngd och man begär nu förstärkning.

– Det är rena infernot här just nu, det kan du skriva för det är precis vad det är, säger en polis som vill vara anonym till SVT Nyheter Uppsala.

Två mord så nära inpå varandra är inget kriminalkommissarie Kenneth Ågren med fyra decenniers erfarenhet kan minnas har skett tidigare.

Man har redan fått hjälp från övriga regionen men har begärt ytterligare förstärkning för att bemanna upp.

Sent på torsdagskvällen sköts en man i 30-årsåldern på Heidenstams torg. Mannen avled några timmar senare av skadorna.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

725 KOMMENTARER

 1. Det är ett inferno i hela Sverige!
  Och det är ca 82% som bjudit på detta inferno. Det är vi 18% som ska klaga på inferno. Resten av er ska hålla käften! Ni är idioter som inte kan se konsekvenserna av era handlingar.

  • Släpp de där 82%! Bättre att informera dessa ovetande om vad som verkligen händer och vilka konsekvenser deras agerande får för dem själva! Allt är en kamp, inte enbart populistiska slagord, det bara retar upp de ”ovetande”!!

 2. Och partiledarna ” SIC ” sover sött om natten.
  Tack gode gud att det inte drabbar dom, det vore ju förfärligt om detta skedde.

 3. Förslag: är brottsoffret en kriminell figur så lägg ner utredningen omgående. Det går ju så bra att göra det när det handlar om våldtäkter.

 4. Polisen får lassa över jobbet på stadens renhållningsarbetare. Varje morgon kl 5 så samlar de ihop liken och bränner dem på sopbränningsstationen. Så ingen får veta nått och allt är frid och fröjd.

  • Tredje person är redan drabbad iochmed att öppna platser i samhället blir no-go-zoner och ingen längre vågar gå ut. Dessutom händer det ganska ofta att tredje person blir skjuten/knivhuggen etc etc och mer kommer det att bli..

  • Tyvärr har du rätt, väldigt rätt. Det enda som är en liten ljusglimt är att exakt HELA landet är drabbat. När folket fått nog kommer 7K undra vad som hände….. SD 77%

   • kommer inte att hända på lång tid, kvinnorna kommer att klamra sig fast vid sina Pyrrhus-segrar, inte förstå eller vilja ta till sig verkligheten.

    • Skyll inte enbart på svenska kvinnor, vi har miljoner
     ”Män” som är hjärndöda feministiska FI, C, MP, L M, S !
     Så är det. Amen.

     • Det gör jag inte heller, är medveten om att det finns en feminiserad del av män, därför är inte ens 50% nåbar i nuläget.

 5. I stadshuset är dom garanterat supernöjda med utveckligen.Läser mig till att S,V,MP och asylextremistiska Fi styrt staden dom senaste fyra åren.Nu ska tydligen ett styre med S,MP och Liberalerna med en Mohammed i spetsen ta över.Good Riddance Uppsala!

 6. Existerar det en svensk regering någonstans? Låter det inte lite läskigt med inferno? Det kan väl inte vara okej?

 7. Inga dialoger? snuten får skärpa sig… Finns säkert gott om journalister som kan dra dit istället för att jaga åsiktsförbrytare…

 8. Detta är ju precis så som det är i deras länder. Detta är ”mångkultur”, detta är vad VI ska anpassa oss till.

  Läste någonstans att polisen lägger ner 13 utredningar angående våldtäkt, PER DAG! Om det verkligen är sant, det låter jag vara osagt. Men det är ingen hemlighet att de läggs ner. Frågan är när de börjar lägga ner mordutredningar med.

 9. Att sätta in militären borde vara en naturlig åtgärd när rättsmaskineriet helt uppenbart är dimensionerat för någon sorts Bullerbyideal som egentligen aldrig existerat.

 10. Det här fenomenet kommer sprida sig genom hela Sverige..

  Undrar vad spelbolagen har för odds på inbördeskrig inom 5 år..

 11. Endast 11,52% röstade på SD i Uppsala kommun, och 88,5% på 7-klövern.
  (Annie Lööf och den övriga 7-klövern brukar ju skocka om hur många procent som inte röstat på SD)
  Så de boende i Uppsala har väl fått va de önskar och förtjänar ?

 12. Impowrterar vi tredje världen får vi tredje världen. Detta är bara början 😂😂 lev nu i ert mångkulturella skithål alla ni som röstat för det

 13. Det tragiska är att det finns inget som tyder på att politikerna i riksdagen ens fattat vad Sveriges problem är. Där slåss de mot SD med Löfven i spetsen och nu har han också fått med sig vimsiga Annie och trögtänkte Jan. Och de är så glada.

 14. Bra ! Hoppas ”infernot” sprider sig till alla större städer, förhoppningsvis skyndar det på ett uppvaknande….

 15. Grattis Finkulturens och humanismens okrönta huvudstad, så går det när de två ledskärnorna är alla människors lika värde och att ha rätt värdegrund!

 16. Som jag skrivit förut: Så fort det finns invällare på en ort uppstår våldsproblem. Finns det inga invällare på en ort INGA PROBLEM. Är det så jäv-a svårt för våra korrupta politiker att inse sambandet ? Dock kvarstår frågan : När vaknar 82% ur sin törnrosasömn……………………….

  • Samma problem i hela Europa. Om det var problem i en förort i
   ng. stad i Europa, må vara hänt.
   Men problemen finns i alla städer, och i minsta LILLA håla överallt i

   HELA Europa !

    • I Grannländerna, Italien, Visegrad och andra EU länder,
     försöker man att minimera och stoppa orsakerna till
     misären, men här i den humanistiska Stormakten
     fortsätter man i de gamla spåren, och har fyllt på med
     120.000 nya problem, förlåt Utmaningar heter det visst
     tills Okt. 2018. Tur att Sverige har stängt gränsen !

 17. Men där hade ju den hyllade ”supersnuten” stenkoll på buset, som man förklarade i agenda för några månader sedan?

 18. Bomben är apterad i varje Svensk stad..

  Nu väntar vi bara på smällen..

  Då kommer polisväsendet framstå som en gigantisk hönsgård..

 19. Ojdå! Inferno i Uppsala,hur är detta möjligt i trygghetens Sverige.Finns väl ingen politiker i Klöver 7:an som erkänner att Sverige skulle ha problem.

 20. Att buset har ihjäl buset berör mig inte det minsta så länge ingen oskyldig kommer till skada. Däremot är jag djupt berörd av att det troligtvis är den lille lintotten Dante man hittat död vid ett kraftverk i Falkenberg idag. Så sorgligt, stackars pojke, stackars familj.

 21. 5 mord i Uppsala, så många mord hände inte i hela Sverige,
  när jag kom hit från DK i början av 60 talet, på den gamla GODA tiden !
  Hur kan svenskarna ha blivit så mordiska ???
  Det har väl absolut ingenting med invandringen av högutbildade
  pensionsräddare att göra ! eller hur 7 Klövern ???

 22. Hahaa, tillåt mig skratta. Svenska folket har fått det precis som de önskat och de fortsätter att arbeta för mer invandring av kriminella par_siter från dysfunktionella islamiska länder.

  Det är bara att gratulera 🙂

  • Politikerväldet kommer nu att få SVT under full kontroll med hjälp av skattepengarna.
   TV4 kontrolleras med hjälp av sändningstillståndet.
   Vårt hopp står till att de expanderande fria medierna på nätet ska lyckas slingra sig ur politikernas kontrollförsök.
   Någon gång kommer revolten.

   • Självklart inte jag heller men har nu kommit så långt att jag faktiskt skiter i vilket för jag har kommit på att merparten av svenska folket mer eller mindre är idioter, är omgiven av dem på jobb. Ett folk som inte kämpar för sin existens är dömda att gå under.

 23. Om 10 år, när det importerade inbördeskriget pågår, då kommer man tycka att infernot 2018 va rena rama drömmen.

  • Detta är framtidens Sverige. Skjutningar och våldtäkter. Stefan Löfvens ord. Att nu kommer det många läkare och ingenjörer och ett fåtal lågutbildade håller inte längre.

 24. De flesta ser att det grova våldet eskalerar, det kommer nog inte att dröja mer än något år eller ett par, innan militären kallas in i de värsta områdena. Samtidigt växer våldsspiralen på andra platser mot liknande höjder, kommer någon ansvarig politiker att ta detta nästa faktum på allvar, de har hittills bara stuckit huvudet i sanden…..?

  • Militär??
   Nää inte i det dysfunktionella landet Sverige, här bjuder man buset på saft, kakor och korvgrillning och ger de en klapp på axeln och en uppmaning att sköta sig.

   • Vi kan nog hamna i undantagstillstånd om ett par år i någon del av landet. Just nu är det troligast i Malmö. Vad man måste förstå är att buset får allt större självförtroende, det händer knappt något vid brott, det föder helt snedtända hjärnor, då tror jag t.o.m. PK fått för mycket, vi får se….

    • Sanningen är ett Sverige styrs av dysfunktionella politiker och media = vänster extrema globalister och deras agenda är att helt slå sönder fullt fungerande nationalstater. Ingenting kommer att bli bättre så länge vi låter dessa avskum till människor styra vårt land.

   • Korv med 60% fläskkött i? Pepparkakor så de blir snälla? Vodka och lingonsaft a la Suomi, så de börjar att dansa tango och blir glada i sinnet.

  • Vilken militär? De där som övar utan ammunition och vrålar pang pang? I så fall får de nog be Trump komma dit med lite Natofolk först.

 25. Bara inte SD säger att de skall värna framtida pensioner.
  För då kommer 7K direkt att dela ut de pengarna till misslyckade migrationsprojekt.

  • Ja inte kommer de i varje fall dela ut dem, till misslyckade pensionärer, men kanske de finner det bäst i att dela ut allt istället till misslyckade politiker. Vem fan vet?

 26. Alla med hjärrncellerna i behåll..

  Vet vad orsak och verkan är i alla dessa fall..

  Men absolut inget får,ska eller kommer hända för att stoppa utvecklingen..

  Sverige och Svenskarna är döende..

  Den importerade s m u t s e n kommer ta över och förgöra oss..

  • De kan inte försörja sig här i Sverige, eftersom de inte ens kan försörja sig i de varma länder, som de kommer ifrån.
   Om svenskarna går under, så går nysvenskarna under också.

 27. Finns bara en lösning på eländet,totalstopp på all invandring,indragna medborgarskap och utvisningar efter fängelsevistelsen,och massiv återvandringspolitik.

 28. Två mord och detta anses ”rena infernot”, vad anser man då om läget i Malmö? Är de inte inne på tre mord på en vecka just nu?!

 29. Ytterligare förstärkning för att bemanna upp. Jasså har de plötsligt mera folk? Är det medlemmar från 7-klövern eller?

 30. Det bor massor av liberaler i Uppsala. Bortskämda drömmare med hjärtat till vänster!

  Invandrarna har dessvärre inga höga tankar om sådan daltande enfald!

  • Mycket gangsterverksamhet har varit på gång länge, i Uppsala.Den innebar tidigare inte så mycket skjutningar och annat som alla kan förfäras över, men rättsrötan har florerat länge, och beslutsfattare av olika slag, har motarbetat personer som reagerat och sagt ifrån.
   Gangstervärlden har tyvärr lärt sig att den har rätt att göra som den vill och den har sina tentakler instuckna lite varstans.

  • antifa är jättestarka i uppsala.
   ser ibland studenter runt ekonomikum som spelar brännboll eller dricker öl.
   ofta har en eller flera med sig antifa banderoller.

 31. Röstade inte denne ståndaktige tennsoldat på SD i valet så ska han bara jobba på och svälja. Som man röstar får man ligga!!!!

 32. Och fler lär ske !
  Våra ”ansvariga” är fullt upp med att bråka i sandlådan sedan ett par månader. Hellre käbbel o bråk än att infria ett av de få gemensamma målen att minska våldet .
  Tills vi får en DUGLIG regering lär inga förändringar att vänta inom polisen !
  Och det sker i hela landet och kostar massor i vård, domstolar, fängelse (yrkesskolan för kriminella) mm.

  Det är numera helt naturligt att skottlossningar sker i hela landet . Tycker att VI ALLA skulle ha rätt att bära vapen.
  Utöver det riskerar vi att sprängas på offentliga platser eller bli halshuggen på ICA . Men svenska folket lät sig luras igen och nu sitter vi där med samma misslyckande bråkstakar vilka inte förstår att ANSVAR kommer före PRESTIGE !
  Att sluta lyssna på medlemmar och väljare är början på slutet för partier .
  Jag rekommenderar ALLA att under rådande politiska elitbråk, bör vi vara förberedda innan att gå utomhus . Pepparspray finns att köpa hos Kjell&co, Hobbex,nätet
  Tårgas köps via nätet eller i t ex Tyskland,Thailand, Fillipinerna . I Tyskland visar personalen på Bordershop var gå (5 min)
  Batong är tillåtet till viss längd
  Likaså kniv. Via nätet kan man även köpa NATOS försvarskniv vilken bärs runt halsen (c:a 800 🙂
  Skottsäkra västar kostar från 3000 :-

  Men räkna absolut inte med att samhället skyddar oss. Istället ankommer ytterligare ”såna där” och avsuttna straff leder till fortsatt brottslighet .
  Och gå ALDRIG ensamma.
  Och alla tjejer måste ta våldtäktsrisken på allvar. Spelar ingen roll om killarna är roliga,spännande, ”ser bra ut”, hjälpsamma mm
  Generalisera och utgå från det värsta. Och med den kvinnosyn de tillåts växa upp under, inger absolut inget förtroende hos mig .
  Ha nu en trevlig kväll i kulregnet .

  Tänk att majoriteten av svenska folket tycker om detta. Så polisen kan återgå till trafikkontroller då vi själva måste klara oss själva .

 33. Det kryper närmare. Jag var där, handlade på Ica, två timmar innan det small. Och folk är oroliga, förbannade. Sen röstar dom för mer av samma skit.

 34. JA 2019-2020 blir intressant,jag gissar att helvetet bryter loss över Svenskarnas tröga skallar.Det är allvar nu invasionsarmén är redan här och är hjärtligt välkomna av PK. Nå, jag sa för ett år sedan att man ska inte vara så senfärdig att lämna landet men det verkar gå ruggigt fort nu. Vet inte om man hinner packa ihop

 35. 90,9 röstade för mångkultur i Uppsala kommun i valet.
  jamen GRATTIS!!!! Era drömmar har slagit in, en riktig höjdare.

 36. Snart finns ingen förstärkning att hämta då det är lika djävligt överallt i landet. Metastaserna har redan spridit sig och det enda botemedlet har ingen talan.

  • Vi har alltför lite folk från ”FREDENS RELIGION” så klart , får vi bara klart det nya FN-avtalet nu den 10:e December så kan vi ta in en miljon om året om de kommer . . . Lugn , det blir bättre då ! !

 37. Sveriges framtidsyrken.
  Mordutredare
  Åklagare.
  Försvarsadvokat.
  Begravningsentreprenör.
  Polis och väktarpersonal.
  Livvakt.
  Taggtrådstillverkare.
  Utvecklare och säljare av larm och
  övervakningssystem.

   • Miljöpartister lever i huvudsak på andras arbete.
    Det är också andra som skall drabbas av miljöpartistens helvetesförslag. Vägtullar, sorry miljöpartisten åker taxi, flyg och bor på Södermalm.
    Lådcykel till stormarknaden, sorry miljöpartisten åker taxi och pickup.
    Förbud mot bottenfärg, sorry miljöpartisten bunkrar miljöskadlig bottenfärg.

    • Du har helt rätt om dessa parasiter som är som virus som infekterar allt de kan. Tyvärr finns det många ibland oss som går på deras bluff och båg om global uppvärmning och andra s.k miljöfarhågor. De är den allra största risken för totalhaveri för vårt samhälle. Bara jag ser deras rör och den där zombien Maria Ferm så blir jag allvarligt påverkad och får ta blodtryckssänkande medel. De borde förbjudas helt .

     • Man får heller aldrig glömma varför MP sitter i riksdagen. Virusdöd bland sälar brukades som propaganda att människan genom miljöförstöring dödad sälarna. MSM spred gärna lögnerna.

 38. Tror att Kristersson är både klokare och mer handlingskraftig än Löfven. Tar han sedan med sig Ebba och Jimmie också är det sista realistiska hoppet. Kanske går det om sossarna beslutar att säga ja till den regeringen. Björklund och Lööf är för dumma för att förstå att det är allvar nu. Som Lööf brukar säga utan att begripa vad hon säger.

  • Kristersson kommer INTE ändra sig angående SD.
   M behöver en ny partiledare, en som inte målat in sig i ett hörn.

  • Vid närmare eftertanke kanske det är som så att ingen egentligen vill sitta vid rodret längre för alla vet vad som komma skall. Dessutom en lågkonjunktur som lurar runt hörnet. Låt jubelidioten Löfven ta smällen istället.

 39. Glöm inte det viktigaste för hyperängsliga svenskar av båda könen , det sjukliga tillståndet ängslighet och sedan måste konsensus råda annars mobbas både du och jag av värdegrundsgruppen !
  Det värsta av allt värdegrunden, svenskarnas nya religion / ideologi.

 40. Tobe (M) sa häromdagen att skjutningarna har börjat igen. Haha! Och Expressen har plockat bort nyheten om Uppsala.
  Och Rapport pratar istället om nyanlända… jobbigt läge för etablissemanget, kulorna viner, hur kan det döljas mest effektivt?

 41. Åkte förbi Heidenstams torg på väg till jobbet. Hela torget avspärrat, ett tiotal poliser, Sveriges radio. Tänkte på den där förbannade mångkulturen igen.

 42. Detta är det politiskt korrekta samhället o dom skyldiga sitter i Sveriges riksdag o på dom mediala Pk-centralerna.

 43. ”Två mord så nära inpå varandra är inget kriminalkommissarie Kenneth Ågren med fyra decenniers erfarenhet kan minnas har skett tidigare.”

  Där jag bor har tre skjutits ihjäl de senaste åren. Då menar jag inte i hela staden utan bara i kvarteret….

 44. Detta är ännu en bitter konsekvens av en okontrollerad och påtvingad invandring, där de båda sista statsministrarna ensamma bär ansvaret.
  Vi får mer av det här, trycket i det splittrade samhället växer lavinartat.

  • Idag vägrar Reinfelt att uttala sig om svensk politik, speciellt konsekvenserna av invandringshaveriet. Och Löven pratar bara om hur han skall hålla SD utanför den svenska demokratin. De båda har också gemensamt sitt tjat att Polen, Tjeckien. Österrike m.fl. kloka länder skall ta emot muhammedanerna och fördärva sina samhällen som de båda gjort. Fy f-n för sådana ”ledare”.

 45. Det VÄRLDSLIGA SOCIALPROJEKTET rullar vidare och någon utvärdering från vår politiker får vi vänta på

  FY FAN VILKET LAND SVERIGE BLIVIT

 46. Så blir det när man inte stämmer i bäcken. Nu står de styrande där med tvättad hals. Men vett att skämmas har de inte.

 47. Men hur ska det gå nu då? Sjukvården har ju börjat avskeda läkare och sjuksköterskor med kompetens för landstinget har inte råd längre. Iaf här i Västra Götaland. Vem ska ta hand om alla skottskador? men vi kanske har råd att ta hit några fler ekonomiska, kriminella flyktingar istället. Omfördelning till de mest behövande som vanligt.

 48. När vårt land är under ockupation, har vi inte bara rätt att försvara det, utan vi är också skyldiga att försvara det.

 49. Kan man inte slänga ut alla djävla svenskar NU så att det blir mer ordning och reda som det alltid har varit i t ex mellanöstern! 😉

 50. Kina anklagas för att låsa in hundratusentals muslimer utan rättegång i den västra regionen Xinjiang.
  Regeringen förnekar påståenden och säger att folk villigt delta i särskilda ”yrkesskolor” som bekämpar ”terrorism och religiös extremism”.
  Nu har en BBC-undersökning funnit viktiga nya bevis på verkligheten ”
  ”Under de senaste fyra åren har Xinjiang varit målet för några av de mest restriktiva och omfattande säkerhetsåtgärder som någonsin har utnyttjats av en stat mot sitt eget folk.
  Dessa inkluderar storskalig användning av teknik – ansiktsigenkänningskameror, övervakningsanordningar som läser innehållet i mobiltelefoner och masssamlingen av biometriska data.
  Hårda nya rättsliga påföljder har införts för att begränsa islamisk identitet och övning – bland annat förbjuder långa skägg och huvuddukar, barns religiösa instruktioner och till och med islamiska namn. ”

  Man undrar varför kineserna tar sådana krafttag emot ett folk av fredens religion?

 51. Är det bara rätt folk som är skjuten…..dra ett pennstreck över utredningen, det kommer mera var så säker. Lyckas polisen mot förmodan ”haffa” en syndare, skicka han för tid och evighet ur landet med omedelbar verkan. Men först fingeravtryck, foto, DNA, chip.

 52. Någon på Svt webben säger att han aldrig går ut efter kl 18.00. Folk anpassar sina liv efter den nya verkligheten, man vänjer sig.

 53. Senaste tiden på SR´s nyheter kl 7, varje morgon; ”den man som sköts i natt är svårt skadad” alt. ”den man som i natt sköts är nu avliden”. Nu förväntas väl vår s.k. public service komma med riktiga nyheter. Därför väntar vi på t.ex ”i natt har ingen man skjutits till döds, – varken i Malmö, Uppsala eller Stockholm”. Men om så blir det nog bara fake news.

 54. 7klövern,-som man bäddar får man ligga.
  Sov så gott på era spikmattor o värre blir det 10 December när Sverige skriver på FNs Migrationsramverk.
  Hoppas ni är nöjda med erat enastående verk.
  Löfven sa-Nya Sverige ska utvecklas inte avvecklas.
  Väldigt väldigt konstig syn på utveckling,grabben måste sniffat för mycket acetylengas.

  • Han är väl koldioxidförgiftad. Enligt MP är ju denna gas den giftigaste gasen på jorden, trots att den har bidragit till ökade skördar och räddat många människor ifrån svältdöden. Dessutom andas vi ju ut denna giftiga gas vid varje andetag. Myyyyyyycket farligt enligt MP.

  • Avtalet i december kommer att skrivas under då denna är en fortsättning på agenda 2030 som man kråkat under 2015. Så, man kan samla in 10 miljoner röster men avtalet kommer att skrivas under ändå,,,

 55. Ungefär som i Davao innan Duterte rensade upp.
  Folket jublade och Duterte blev pressident.
  NU VÄXER LANDET MED STORMSTEG.

 56. Sverige är idag ett mycket sjukt land. Ett land som översvämmas av individer från klankulturer, som löser alla konflikter med våld o förlustar sig, med våldtäkter på svenska barn/flickor. kvinnor som enligt deras ideologi är ”orena”

  Hur man kan försvara dessa individer o mörklägga deras ursprung är helt obegripligt i ett modernt o civiliserat samhälle.

 57. Spännande! Frågan är hur länge det dröjer innan horderna från Mordor börjar ge sig på den lokala befolkningen?

 58. Uppsalas starke? man S politiker Pelling sa häromdan att kriminella tagit över stadsdelen Gränby. Antar det går ännu trögare sälja all nyproduktion där..efter det uttalandet.

  • Pelling får stark kritik mot sitt uttalande, enligt PK tidningen Unt idag.
   I morgondagens upplaga blir det väl andra rubriker.
   Heidenstamstorg ligger ett stenkast från Gränby.

 59. Tänk om 82 % av Sveriges befolkning läste på denna nyhetskanalen och blev upplysta om detta helvete som pågår i vårt land, var skulle de då lägga sin röst i nästa val OM det blir något, vi 18 % vet ju vad som pågår men i vardagen när man pratar med folk så tror dom JAG ljuger, och skrattar åt en……

  • De flesta vet inget om Samhällsnytts existens, brukar upplysa
   grannar, obekanta etc., att det fria ordet fortfarande finns i Sverige.

   • Dom har säkert läst att det är en ultra-nazistisk hatsajt!
    Och vågar således aldrig tänka tanken på att gå in här

  • ”Skjuthus” som nagon annan sa har ovanfor later bra. Svenskarna maste
   fa ratt att bara vapen. Det ar det viktigaste ett land kan ha. Vi ser nu
   resultatet med en befolkning som inte kan forsvara sig emot sin egen
   tyranniska regering.

 60. Fler poliser slutar.
  7k ljög innan valet och fortsätter efteråt.
  Inte ett ord om hur landet tvärtom är på väg mot ättestupan.
  Vi får skaffa egna vapen när staten misslyckats med sina uppdrag.
  Militären är obefintliga medan lagen gynnar
  kriminella.

 61. Varför?

  Jo, för att flumliberaler skapar kaos, som ska redas ut av uniformer.

  En liberal paradox.

  Stäng gränsen permanent!

  SWEXIT!

  Påbörja utvisningar!

  Sedan kan SVT göra reportage om svenska städer?

 62. Ja ok…… Den dagen det inte sker skjutningar och mord så skulle det vara en nyhet.
  Detta är ingen nyhet det är bara bussiness as usual.

 63. Vi måste helt enkelt ha mer folk inom skjutvården på våra sjukhus, en ny utbildning som tål att tänka på.

 64. Inga bidrag till Invandrare och ingen kommer in I landet utan pass eller bevis pa vad de ska gora och vart de ska bo och hur de ska forsorja sig.

  Enkelt.

  Men flummande manniskor som inte forstar hur ett samhalle fungerar, fattar saklart inte nagonting.

 65. Vi talar om de som hamnar i den sjunde kretsen i Dante Alighieris inferno:

  I den sjunde kretsen återfinns våldsverkarna. Både mot sin nästa, sig själv och mot djur, natur/Gud. De som skadat andra kokas i blod, de som skadat sig själva växer fast i träd (oförmögna att skada sig själva) och de homosexuella (inte alla)[förtydliga] samt de som har haft sex med djur, ockrarna och hädarna vandrar omkring i en glödhet öken, utsvävarna jagas av vilda hundar genom en skog.

 66. Slut på alla resurser, eller? Hur går det med regeringsbildningen? Vilket skämt man får uppleva i dessa dagar. -Vi kommer aldrig att släppa in sverigedemokraterna, hellre får landet gå under.

 67. Man undrar varför den nye socialdemokratiska rikspolischefen eller dennes chef Morgan Johansson inte uttalar sig.

 68. Och våldtäckargänget på aftonbladet vill ha rödskrikan till statsminister.
  Ha ha ha.
  Ja jävlar vilka fuck up’s.
  Sveriges fiender vill ha inbördeskrig här.
  Fatta det.
  Det är deras agenda.

  • svenskar som folk uppstod söder om dalarna.
   samer som folk uppstod norr om dalarna.
   svenskar är urbefolkning söder om dalarna.
   samer är urbefolkning norr om dalarna.
   norrlandskusten och området runt storsjön koloniserades av svenskar på medeltiden.
   det vi idag kallar lappmarken, dvs norrlands inland, koloniserades av svenskar under perioden 1500-1900.
   sverige har två urbefolkningar. båda hör hemma här.
   svenskar är dominerande och skall så förbli.
   sverige är svensk. bevara sverige svenskt.

     • Samma folk, samma språk, enbart dialektala
      skillnader. Det är hur enkelt som helst att skapa
      ett enhetligt skandinaviskt skriftspråk.
      Det är visst ett 50 tals ord som är olika.

   • Jag instämmer med att Sverige har två ursprungsbefolkningar, svenskar och samer. Tyvärr så har det rådande etablissemanget gjort allt för att dölja detta faktum och till och med lagstadgat bort vår rätt till vårt eget land. I och med 2010 års statskupp så skrevs det in i grundlagen att Sverige är ett mångkulturellt land och att samerna är landets enda ursprungsbefolkning. Denna grundlagsändring, som jurister har kallat den största i Sveriges historia, skedde i hemlighet. Inga media rapporterade om detta och STV hade en liten notis på Text-tv om det dagen efter att det var klubbat. En illegal statskupp med andra ord.

  • Du har fel.
   Om vi får tro liberalen Erik Ullenhag så var det romerna som byggde landet.
   Han är av samma kaliber som sin partiledare, en man av heder som låter löfte till sina barn
   styra politiken. Mannen som vägrar rösta på sin allianskollega utan väljer MP och Lövfen istället. Tala om falskhet. Fast egentligen logiskt….fisken ruttnar från huvudet.

 69. En helt vanlig dag i Sverige….regeringen är tvärtyst om islamister som kuppat sig in i ssu…våldtäkter läggs på hög nu när mord har mer prioritet….
  FYRA skjutningar samma dygn i malmö….FEM mord bara i uppsala…
  Fängelserna ÄR fyllda till 97-99 %…
  så VAR ska alla ”nya” dömda ta vägen förutom ut på gatan igen…??..

  • Och tilttr man på rapport, vilket inte rekommenderas så visas där bar nonsens inslag, skulle skyltningar nämnas hastas de snabbt förbi, våldtäkter verkar varavyabu att nämna om de inte skett andra sidan jordklotet.
   Och den smörjan ska vi finansiera över skattesedeln.

 70. O.T. Läst på Harrits blogg
  Redovisning till värdlandets bostadslösa eller de som fastnat i oändliga köer:

  Först får Du bidra till skattesubventioner av nybyggen. Där städers lungor, parker, grönområden dammsugs för nybyggen, här har klimatalarmisterna stängt av larmknappen.

  Därefter få Du finna Dig i att nyanlända (majoriteten ekonomiska migranter) glatt trippar förbi Dig i kön. Aviseringslagen har slängt kommunens likvärdighetsprincip på soptippen.

  Sedan får Du vara med att betala deras hyra, samt försörjningsstöd som kan bli livslångt och förbereda Dig på skattehöjningar, ökade avgifter och en påver tillvaro som pensionär.
  För den allmänna pensionen måste räcka till fler, som aldrig jobbat en timma.

  Protesterar Du, så hojtar Lööf, Lövin och Sjöstedt i korus, att Du är nazist, fascist och rasist. Men, när ovan små gullgossar från Afghanistan vilar upp sig till nya brottsturnéer, då kommer först en psalmvers om hur dååååligt de mår med förtur till BUP, för post traumatisk stress, medan deras offer, snällt får vänta i årslånga köer och sedan är det tyst.

  Hur Matias i Kumla, paret i Härnösand, Mikaela i Deje och alla andra, tusentals ”godhetsoffer” mår är ”änglakören” totalt likgiltigt. Godhetsknarkarnas behov av stimulantia bara skenar.

 71. Det är enkelt att komma över vapen i våra storstäder.
  En pistol med ammunition brukar kosta runt 3000 kronor.Tydligen är det lätt att smuggla in både det ena och det andra utan att åka fast.Visst handlar det om stora pengar att tjäna för brottslingarna.Inte undra på att dom kan köra omkring med sina lyxbilar i miljonklassen.Polis tullare eller rättsväsendet i stort hänger inte med,dom jobbar hela tiden i underläge,alltid snäppet efter.

 72. NU förväntar jag mig att alla uppsalabor
  gemensamt går ut i ett fackeltåg mot rasismen……..

  O.B.S ruskigt mycket ironi kan uppfattas i ovanstående kommentar….

  • En högst trolig åtgärd faktiskt. Trots allt så är ju i runda slängar 80 % kommunister i det här landet och jag antar att det gäller även för Uppsala.

 73. Nästa fas i våldet kommer att drabba affärsägare, företag.
  Det vi nu ser är en maktkamp om områden, och tillslut blir ett gäng det största och härskande gänget i en stad, då mina vänner börjar utsugningen av samhället i stor skala.
  De som hört om hur det fungerar i södra Italien, förstår vad som kommer att hända.
  Inte bara skyddspengar från näringsidkare utan total lydnad och underkastelse av alla medborgare och framförallt polisväsendet, som nu redan bygger sitt gravmonument genom att aktivt söka polisaspiranter i tex. Rosengård och liknade områden, för som det heter ”stärka mångfalden” inom polisen.
  Det är klart som fan, att dessa gäng med glädje placerar sina medlemmar i polisskolan för senare informationskällor, mm.

 74. Polisen klarar uppenbarligen inte sina uppdrag som de fått av Sveriges skattebetalare. Det har vi fått mängder av bevis för här. Om dom klarar av sina uppgifter återstår inget annat än att skapa medborgargarden för att skydda oss mot inkräktarna…………………….Så är det. Nu börjar det bli verkligt skarp läge.

 75. Det kommer komma en dag..

  Då Svenskar komma skita i konsekvenserna..

  När de fått nog..

  Först då kan Sverige räddas och återskapas..

 76. DN idag 9 november en lista över dödsskjutningar i 13 Europeiska länder. Sverige toppar idag ligan före länder som Italien och Irland där maffian och andra nätverk räknas in i underlaget. Vad har skett på tjugo år i Sverige från att vi har legat jumbo till att vi ligger först?

 77. Uppsala eksporterer også drap til resten av Europa. Makaveli Linden fra Uppsala jobber jo både i Oslo og Mechelen. Fantastisk by….

 78. Hur har man kunnat förstöra Sverige så här !!! Vårt land var en gång världens tryggaste,renaste land.

 79. För 20 år sedan rapporterade media i flera veckor om ETT mord. Numer blir det knappt en notis. Sverige tryggare än någonsin?

 80. Klimatångest är tydligen nu i fokus och i debatten Men har inte Svenskarna snart blivit drabbade av migrationsångest med allt vad invandrarna åstadkommit av problem i landet Sverige

 81. Det är inte bara polisens sak att få stopp på det här och vända på utvecklingen.
  Alla i samhället har ansvar att värna om vår gemenskap, vill vi ha en polisstat med murar och avgränsningar i samhället!?
  Var finns alla ansvariga medborgare? händer det något på stan eller annan offentlig plats, var tror ni Svensken är då!?
  Bara att säga ifrån på tåget/bussen/T-banan när slynglar och ouppfostrade nysvenskar (eller Svenskar för den delen också) beter sig som i djungeln, var finns ni som är så tuffa och högljudda vid tangentbordet!?
  Alla ropar på polisen när det redan gått för långt och är för sent, att göra skillnad i ett tidigare skede är värt 10ggr så mycket än då polisen måste ingripa med vapen och våld.

 82. Socialdemokraten och landsfadern Tage Erlander sa i ett tal inför riksdagen 1965, apropå rasupploppen i USA:
  ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt landsbefolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden”.

 83. En stadig och bestämd marsch till anarki. Det finns ingen motstånd från polisen. Skydda dig själv, skydda dina barn, och alltid vara vaksamma.

  • Det ser ut som om du använder ordet anarki på ett felaktigt sätt baserat på hur du uttrycker dig. Med största sannolikhet har du fått ordet anarki helt om bakfoten, som de flesta i världen tyvärr. Anarki byter inte laglöshet, kaos utan den korrekta betydelsen av anarki är ”Utan mästare/Utan förslavare” vilket alltså innebär att anarki är raka motsatsen till det tillståndet du förnimmer, alltså Anarki = FRIHET inte kaos/laglöshet!

   Detta begrepp och mycket mer där till tar Mark Passio upp i följande mycket viktiga video: https://www.youtube.com/watch?v=GBSjePLulrA

   I ovan presentation finns HELA förklaringen till varför människligheten befinner sig i detta tillståndet vi är i nu, dvs ett samhälle i total upplösning och kaos som rusar mot en totaltiär diktatur. Denna video är en stor ögonöppnare och ger även LÖSNINGEN på vad VI som individer måste GÖRA för att vända detta. Se den. Bättre än vilken Hollywoodrulle som helst

   • Lexikonet ger 2 betydelser:

    1) laglöshet, upplösning av samhällsordningen, total oreda

    2) regeringslöshet och absolut frihet för individen, betraktas som ett politiskt ideal

    Synonymer: upplösning av samhällsordningen, samhällsupplösning, laglöshet, omstörtning, nävrätt, kaos, förvirring, nihilism

    • Är mycket medveten vad våra marxistiska/globalistiska lexikon säger att ordet anarki betyder men det är inte korrekt.

     För att första den korrekta innebörden behöver vi gå till grekiskan där prefixet ”an” har betydelsen;

     an- : ”without; the absence of” (utan, avsaknad av)
     och grekiska substantivet ”archon” har betydelsen;
     archon- : ”master, ruler” (härskare/mäster/överman/makthavare)

     Således betyder Anarchy INTE det våra sk lexikon anger ut anarki betyder bokstavligen ”utan härskare; avsaknad av makthavare”

     Som sagt detta hade du fått veta i videon.

  • 7- klövern trodde väl att importera från Mena, var samma sak som

   att integrera nordbor och andra från Europa,

 84. Appropå ingenting varför visas en turk tv serie i Sverige? (förväxlingen) visa något Svenskt i stället tex, np möller med Nisse Alroth, eller söderkåkar, eller någonstans i Sverige, eller varför inte Hedebyborna,!…

 85. Enligt sunkmedia har nu en svensk gripits i Malaga där han tydligen hade för avsikt att begå ett mord. Tycks ha varit inblandad i 7 mord i Sverige sedan tidigare.
  Om man läser den spanska avisen framgår dock att denne svensk har origin de Somali. Som vanligt med andra ord.

  • Nej det tror jag inte. 82,5 % är den siffran som politikerna kunde acceptera och som därmed blev utfallet vid ”valet”.

   • Folk röstar på partier som vill fortsätta vansinnet. Så det är klart att de accepterar utvecklingen, som ligger öppen för envar att bevittna.

    • Ja folk är dumma men man måste även förstå att valprocessen med största sannolikhet inte går till på ett sätt som kan vara förenligt med demokrati.

     • Vi vet sanningen, och alla som röstar har skyldighet att sätta sig in i samhällsutvecklingen. Media bär dock också ett stort ansvar.

     • Det är inte ens säkert att din röst hamnar på det ställe du vill oavsett om du vet allt om samhällsutvecklingen.
      Ett valsystem som visat på så stora brister kan naturligtvis inte tas på allvar.

     • Jag är inte expert på området men det är klart att det skulle gå att göra på ett mycket bättre sätt.
      Men tror du att dom vill det ?

 86. Bästa Uppsalabor, det blir MYCKET värre när Lööf och Löfven får fortsätta med sin enorma import.

  Lööf: minst 30 miljoner bör få invadera Sverige.(samt månggifte )

  Löfven: I mitt Europa finns INGA murar. ( kreti som pleti är välkomna )
  Reinfeldt : Kristerssons läromästare. TACK FÖR ATT NI VALDE SVERIGE !

  Ps. framtiden ser mörk ut.

  • Du såg hur det gick för Peter Springare. Cheferna försökte på alla vis att sätta dit honom. Så de som röstar SD håller nog käft. Det lär inte gynna karriären eller plånboken att vara ärlig i det fallet.

 87. Varför kan inte polisen väcka de sovande politikerna som varken ser
  eller hör något,väck dem ur koman och låt dem följa med i patrullbilen och vara med på stationen några veckor så de får veta
  hur verkligheten ser ut så kanske deras naivitet blir botad och de
  börjar göra en konsekvensanalys av sin politik.

  • Politikerna skiter väl i det ! Det är konsensus som gäller i det här landet och ALLA måste tycka exakt samma sak.

   • Nej världens mest bakbundna…du vet väl att mängder med poliser slutar..vad tror du det beror på? Och varför tror du att SD är polisernas partival?

    • Nja, vi har ju sett hur det blev med ”just follow orders” i andra världskriget. Nej, jag tycker att det är för enkelt att bara skylla på ledningen.

    • Ja det är fånigt. Hotet kommer inifrån till att börja med.
     Problemet är att försvarsmakten kommer att försvara politikerna och stå emot det svenska folket när och om de får för sig att kräva en förändring.

  • Löfven lade ju polismyndigheten under sig själv veckan efter valet 2014, så det är därför som ingenting fungerar inom polisen längre. Vi kommer att ha ytterligare en massflykt av poliser innan nästa sommar. Det är ohållbart att arbeta som polis då polisen får order om att mer eller mindre inte utreda vissa saker…det är mycket som man inte får göra mot vissa personer/grupper. Ständiga omprioriteringar likt Löfvens vindflöjel…han har inte gjort en enda sak rätt dom sista fyra åren…skulle det bli fyra år till så kommer 25-30% till av polisrna att sluta. De poliser som fortfarande går till jobbet ska vi hylla för deras uthålliget att ta hur mycket skit som helst…men alla får nog en dag…den dagen kryper närmre o närmre…

   • De måste börja protestera mer och visa på
    vad som är fel och försöka få politikerna att
    fatta någonting innan alla poliser har slutat,
    fyra år till med det där styret går bara inte
    det måste bli nyval.

 88. Och svenska politiker duckar….sverige har aldrig varit säkrare och våldet sjunker…ja ner i åldrarna!
  Och du..det är du som skattebetalare som betalar!

 89. Synd att Sverige aldrig klarade det.
  Det var en gång en framgångssaga, ett förgångsland, men blev rånat och totalförstört av 7 klövern. Man skulle kunna säga att
  Måtte jävulen ta dom.
  Men det behöver jag inte.
  Det fixar de själva så bra så.

 90. Ni måste förstå att allt och jag menar allt är den vita svenska mannens fel. Vi är allihopa nazister, rasister och fascister.
  Det var vad jag för ca 1 ½ timme sedan fick höra när jag passerade Sergels torg i Stockholm.
  Den ökända Dror Feiler stod och mässade för ett hundratal anhängare hur jävligt det är med den fruktansvärda nazism, rasism och fascism som finns och som sprider över allt i samhället.
  Efter Drors tal kom det en yngling i 20-års åldern som såg svensk ut men som bröt på en förskräcklig Rinkeby svenska. Han kallade sig själv förortsunge och skyllde allt som gått fel i hans liv på att svennar satt käppar i hjulet för honom.
  Alexander som han hette fick rungande applåder av vänsterpöbeln efter sitt tal.
  En makaber uppvisning i hat mot den svenska vita mannen och det svenska samhället. Hela föreställningen var självklart orkestrerad av hatvänstern.

  • Tragiskt var ordet. Snorungen skall vara glad att det är någon som betalar för hans socialbidrag. Högst förmodligen en stor nolla som varken har vilja eller förmåga att uträtta ett vettigt handtag själv.

  • Gnället kanske kan ge resultat bland politikerna.Det är ju dom som har makten,men då måste medborgarna rösta på det parti som vill sätta stopp för pågående utveckling.

  • Människor bör gå samman organisera sig och skaffa sig vapen. Ser ingen annan väg för att skydda liv och egendom. Det sker redan i det tysta.

  • Det känns bekymmersamt att slita och betala skatt när man vet att runda slängar 80 % inte är värda den uppoffring man gör genom sitt bidrag.
   Det vore inte helt orimligt att flytta utomlands om man inte kan få till någon ändring på hemmaplan. Man vill ju naturligtvis att det skall gå bra för Sverige men 80 % vill något annat.

   • Är inne på samma tanke flytta bort från skiten.
    Kanske den enklaste vägen? Scenariot långsamt självmord tilltalar inte ett skvatt.

    • Egentligen är 80 % en sanning med modifikation då inte ens SD kommer att göra någon avgörande skillnad.
     Det som måste till är politik likt den AFS vill driva.
     En flytt så småningom utesluts verkligen inte.

 91. Den verkliga regeringen sitter någon annanstans men absolut inte i Sverige. Polisen får inte utföra gammalt hederligt polisarbete. Mohammed är fridlyst.

 92. Lustigt nog får man den politik man röstar på. Och det samhälle man röstar på. Hoppas att dessa konstaplar tänker på det.

 93. Internering av alla kända muslimska våldsbrottslingar i välbevakade arbetsläger inför utvisningar! Enklare beviskrav och summariska snabba rättegångar! Mer åtgärder? Ja, stäng gränserna hermetiskt och starta ständiga pass-och id-kontroller inom Sverige och internera allt som inte hör hit!

 94. Och i detta får nu vi Svenskar leva i, massinvandring nedtryckt i våra halsar av en komplett galen Regering!!! VEM ska städa upp detta och VEM kan!!!????

 95. Men vad hör vi från RIKSPOLISCHEFEN Hur tänker han ???
  Dags att TV Nyheterna tar denna man under luppen och han får svara på vilka åtgärder som är på gång för att få bukt och ett slut på dessa skitstövlar

 96. Sverige förvandlas till en helveteshåla tack vare ”värdegrunden” och opportunistiska och samvetslösa politiker.

 97. Problemet är att polisen kan inte funka utan stöd från samhälle och nuvarande politiker gjorde allt för att polisen (sjukvård osv) kände sig overlämnat till sitt öde. I sånt situation blir det svårt att hitta nya poliser oavsett lön.

 98. Har väl inget med detta att göra. Var just ute med hunden och såg ett nytt ansikte som stod utanför tvättstugan så jag fråga vad han gör där? Vad fick jag till svar? You are a rasist you never Would ask IF i were white. Jag sa jag bara vill veta vad du gör där fast på engelska. Ytterligare en gång blev jag kallad rasist. Vad händer i detta forna fina land.

  • Det är ingen rasism, det är helt normalt ”statistiskt” beteende. Vi har fått det vid födelse som alla andra levande och den egenskapen är grunden för vår överlevnad.

  • Du borde ha svarat den lättkränkta människan att; – I don´t care if you´re white , black or even the pope, what are you doing here, do you live here in this building?

 99. Men nu får väl Uppsalaborna sluta med sin ökade anmälningsbenägenhet!
  Ingenting har ändrats i samhället de senaste åren.

  Förr sprang vi inte till polisen och klagade när vi blev skjutna utan lade det bakom oss. Jävla akademiker som gnäller över minsta skottlossning. Man up!

  #sjuklövern 2022

  • Har man röstat för en massinvandring, så måste man acceptera att den samtidigt inkluderar ”en kriminel svans”, som varierar från folkgrupp till folkgrupp.

 100. Man hör alltjämt det patetiska uttalandet ifrån de ”anständiga” partierna, att 83 procent av befolkningen inte röstade på sverigedemokraterna. Samtidigt glömmer man vilka som inte röstade på dem själva. Lite väl hög svansföring kanske.

 101. All ironi åt sido även om det är svårt att inte ta illa vid sig när man skämtar om läget i vår stad. Problemet är att kriminalitet inte längre är begränsad till ghettona vissa tider. Nu över hela stan nästan när som under dygnet. Mord och mordförsök är bara kulmen på en urspårad situation i stan. Tänk bara alla stölder, rån, vandalism m m och dess antal? Vi som har barn och ungdomar står dagligen inför dilemman att inskränka en viktig frihet för vår avkomma till förmån för att minska risken att drabbas av allt detta. Kontra barn och ungdomars behov att kunna klara sig själv och lära sig att lösa problem när de vistas utanför hemmet utan vuxna. Men jag vet att det tyvärr är så här i de flesta av städerna i landet nu för tiden.

   • 82% är så jävla hjärntvättade av svensk vänstermedia,dom bryr sig inte ett skit om politik men man kommer inte undan propagandan från TV tidningar o radio
    Det dom hör,ser eller läser tror dom givetvis är sannt.
    SD är rasister hör man dagligen någonstans.
    Propaganda fungerar det vet politiker.
    Hade vi SD are fått synas o höras lika ofta som våra fiender.hade inställningen hos Svenskafolket varit helt annat.

   • ” När man bor i Afghanistan har man åtminstone ett liv. Jag har inget liv i Sverige.”

    kanske bäst att åka hem till familjen då. vad ska dessa i Sverige? mamma måste vara orolig . de kommer kosta samhället rubbet. vi har inga jobb här inga lägenheter.

  • Känner mig trygg en natt i New Dehli trots att risken för att bli robbaf torde vare högre än i Uppsala p g a den reella fattigdomen.

   • Ja, håller med. Alldeles nyss rapporterade lokalmedia att någon stackars jävel blivit rånad i Uppsala nyss också. :-(. Knivrån vid resecentrum, var annars?

  • Ja, någon form av ansvarsutkrävande måste ske förr eller senare. Den här utvecklingen ligger helt och hållet på politikernas bord, med en planlös invandring och öppna gränser där vapen kan smugglas in, som vore det lagligt.

    • Ja, och att det kunde gå så fort från toppen till botten var det nog ingen som hade väntat sig, plötsligt var i bara där.

  • De hjälper till att uppnå detta tillstånd i de flesta stora och medelstora städer. De hänger på stationer runt om i landet och bråkar och tar droger.
   Och det är p.g.a asylprocessen, säger de, som de blir missbrukare. Mmm..
   De ”stackarna” har antagligen blivit hitskickade av sina familjer och får inte återvända tomhänta..

 102. Det har INTE ökat!
  Det är bara det att anmälningsbenägenheten har ökat!
  Och det kan absolut inte uteslutas att denna anmälningsbenägenhet skenar iväg ytterligare!

 103. Alla vet ju hur det kommer sig att det sker många mord. Men man säger det inte.

  Jag kikar i en gammal sammanställning: Den redovisar i en bild ”Lagföringar för grövre brott bland svenskar och invandrare/utländska medborgare .

  Kurvan går från 1850 till 1990. Det gäller antal grova brott per 100 000 personer i Sverige. Kring 1850 sker det cirka 150 brott per 100 000 personer. 1875 har det sjunkit till 40. Sedan blir det 50 per år, och stiger sedan kontinuerligt för att nå en ny topp under andra världskriget, med 200.Sedan ner igen till 1950.

  1950 stiger kurvan brant från 120 till 500, registrerat 1975 – 1980, varpå kurvan ligger kvar kring minst 450 grövre brott per 100 000. Tills nu.

  Ändå hörde jag någon (i TV) ljuga för programledaren om brottslighet i Sverige, och påstå att kriminaliteten i Sverige hade sjunkit. Sanningen är förstås att den har först ökat från vår helsvenska brottslighet till det multikulturella samhället minst fem gånger värre, där det förhoppningsvis ska hålla sig ett tag innan det blir värre ändå. Under de senaste tio eller femton åren har den så väldigt sanningstörstande mannen kunnat notera en viss nedgång i kriminalitet, möjligen sant, möjligen beroende på att polisen förlorar lite i bemanning varje dag.

  Fakta tagna ur kapitlet 4, ”Invandrarna och brottsligheten”, av Hanns von Hofer, Jerzy Sarnecki, Henrik Tham. Kapitlet finns i Brottsligheten i Europa, Lund : Studentlitteratur, 1998.

  Det var innan Sarnecki skaffade sig en annan syn på brottslighet,

 104. Hade det inte varit bättre om de bodde ute i
  ödemarken (om de nu nödvändigtvis måste befinna sig i Sverige ö.h.t) och där ha sina uppgörelser. Varför måste de bo inne i städerna och skjuta på varandra och riskera att ha ihjäl civiliserade människor. Idioter!

  • Senast idag har de förklarat på TV att storstadskommunerna har fräckheten att efter garantitiden försöka sprida lyckosökarna över glesbygden.
   Men se det passar inte. De gör fortsatt anspråk på att bostadsfinansieras där de tilltänkta lågkvalificerade arbetstillfällena förväntas dyka opp.

  • Ja det blev till slut tydligt. Det är skillnad på olika länders befolkningar och kulturer. Hoppsan, rasisterna hade alltså rätt! Till slut kanske syndarna i riksdagen och media vaknar

 105. Inga fördömanden från Löfven eller Wallström än? Jag antar att det är lättare att fördöma ickeproblem som psykologer och swishjournalisters analyser av världen, det kräver liksom ingen insats.

  • Ja det kanske blev en överbokning på säpovakterna. Så de fick lite extra tid att morska upp sig på riksdagsrummet. Måste ju efteråt, ha lite beväpning hem till bostaden

 106. Kulorna viner i våra städer och samhällen medan partiledarna tycker att det allra viktigaste är att inte tala med SD.
  Mångkulturen härjar fritt och och Sverige har inte ens en regering värd namnet trots att det gått två månader sen valet.
  Du gamla, du fria, var tog du vägen?

  • Det räcker med att Özz har fåt luft i lungorna igen och breder ut sig i tv sofforna. Käften glappar samma gamla rasist goja.

   • Jaså? Är det vad man får se om man tittar på SVT? Jag kommer visserligen bli tvungen att betala för skiten snart, men jag kommer inte titta på det ändå.

  • Kanske börjar de bli nervösa och kräver mer TV tid och pengar. Men de är ju mesar så det kanske börjar brännas lite nu

 107. Eftersom det bara fortsätter och fortsätter…………………..och fortsätter.
  Nyrekryteringen inget problem.
  Och tillgången på ”ensamkommande barn” ökar och ökar…………..och ökar.
  Tack 7-partiet för era trygghetsskapande insatser.
  Effektivt.
  Har pågått under ett decennium och situationen blir värre och värre……….och värre.
  Stackars Moder Svea.

  • javisst det är helt absurt. Tar man hit halva Pakistan så blir det halva Pakistan här o.s.v och man tar ju bara folk från problemområden. Samtidigt som man berömmer dessa kulturer. Inte svårt att addera summan av denna dårskap. Detta måste stoppas om man inte älskar eld och pina

 108. Jag läser många kommentarer och de flesta är uppgiva, vilket jag förstår. Jag kommer aldrig att sluta hoppas på ett Sverige som det en gång var.

  • Tyvärr, med köpta ledare får man ett helt land på köpet, med innevånare och allt.

   Billigt är det med, Reinfeldt lär ha fått 2 miljoner + USD i Judaspenning.

  • Utan skjutvapen men mer och mer mentalt förberedd.
   Hamstrat för en krisperiod på upp till några månader. Men stänger de av eller förgiftar vattnet är det över.

   • Har stuga med egen brunn, kommer att vara guld värt nu när det snart smäller.

    Tänk när elen går i storstäderna, upplopp och plundringsvågor sveper genom landet, då ni, då blir det till att huka sig i kyrkbänkarna.

    • Och bli innebränd samtidigt som mobben utanför skanderar ’Allahu Akbar’.
     Nähädu. Kyrkporten är en återvändsgränd.

 109. Om man tycker att det är besvärligt nu, hur skall det inte bli om några år då ytterligare en halv miljon invällare kommit som kräver bostäder och all inclusive?

  • Om några år?

   Efter som invandringen ökar exponentiellt, är detta med en halv miljon till, något som inte tar ett år ens.

   Allt går redan på knäna, Reinfeldt lade ned försvaret, och satsade pengarna på massinvandring, Löfvén löper gärna med.

  • Ja fast det riktiga kaoset kommer nog först då ekonomin klappar ihop på allvar. Då bor väl Reinfeldt, Fridolin och Lööf bakom höga murar med beväpnade vakter innanför. Om inget görs så blir det väl ungefär så

 110. Saneringen verkar fortsätta, t.om. dom flesta oskyldigt drabbade var av utländsk härkomst såg jag i nån artikel i dag.
  Nästan som om man skulle kunna tro att det är en högre makt som tagit vid för att hjälpa Sverige att bli av med oönskade element ,som dom styrande inte klarar av.

  • Spelar ingen roll!
   Om det avrättas 3 om dagen, släpps det in 300 nya potentiella skarprättare under motsvarande tid.

 111. Några mord till är vad som behövs för att utlösa kaos och total stagnation hos Uppsalapolisen. Om avrättningarna i Malmö, Göteborg och Stockholm samtidigt tar fart imploderar hela verksamheten på riksnivå.
  Det bär mig emot att säga det men det kanske är vad som behövs för att få Morgan & Co att fundera på att lämna politiken.

 112. Som sagt: DN idag 9 november en lista över dödsskjutningar i 13 Europeiska länder. Sverige toppar idag ligan före länder som Italien och Irland där maffian och andra nätverk räknas in i underlaget. Vad har skett på tjugo år i Sverige från att vi har legat jumbo till att vi ligger först?

 113. Knivrån vid resecentrum(Uppsala) en person har fått föras till sjukhus (i UNT nu). Gäsp, kniv räknas väl mer som busstreck numer, som forna tiders hartsfiol eller plånboken på trottoaren med ett tunt rycksnöre fäst.

 114. Finns många PK’n i Muppsala så det känns helt OK att skiten träffar fläkten just där faktiskt. Håll till godo och njut av era uppoffringar för baaaaaarnen! Karma!

 115. Visst är det logiskt att regeringen med Morgan Johansson tillsammans med media och EXPO fokuserar på NMR. Vilka stollar. Dom borde låsas in.

  • Gäller att lägga ut dimridåer och fokusera på annat än den verkliga faran, så lurar man dumsvensken som sover vidare.

   • Sedan kör man minnesprogram om antisemitism, men portas samtidigt från att besöka Israel. Övertygande. Är folk ens medvetna eller hjärnorna utvecklade som hos abborrarna.

  • Bara att gå efter Mållgans egen säpo-lista, och börja överst: Våldsvänstern – check. Islamism – check. Lär ta mycket tid och kraft, innan det är dags att titta på tredje platsen, med förstoringsglas.

 116. Skottlossning var förr mord eller mordförsök. Idag klassas det som hot. Hårdare tag lovade Löfven och Morgan. Så länge höll det.

 117. De totalt värdelösa poliserna i Uppsala får skylla sig själva.
  Läs första delen i Massutmaning av Tino Sanandaji där polisen i Gottsunda har en överenskommelse med nysvenskarna. Poliser är inte de vassaste knivarna i lådorna, tyvärr. Jaga fartsyndare är de duktiga på.
  Mer poliser är mer korkade personer och så löser vi inga samhällsproblem.

 118. Det nya spännande landet i norr…..vi hoppas på den kallaste jävla vinter i mannaminne gärna bort åt en 40 – 50 minus i hela landet så att mena – länderna framstår som rena paradiset….tror fanimej det är det enda som kan få dessa människor att återvända och att vi får ett land som vi mins det.

  • Ja Löfven sa ju att: Med mig så blir det förändring på riktigt. Men han menade bara att han skulle fortsätta galenskaperna

   • Kirurger, obducenter, väktare, fanerskräddare, imamer, präster och borgerliga begravningsförrättare, åklagare, advokater, domare, kriminalvårdare, arbetsledare i parkförvaltningarna, korvgubbar och lektanter m fl, m fl.
    Ja många nya jobb blir det!

 119. Älskar dessa reportage, ju fortare det går åt helvete, desto bättre. Jag varken gör något eller får göra något. Så jag sitter på åskådarplats och applåderar.

  • Instämmer! Skjut för fanken skjut! Men ha träffbilden klar! Tänk på våra akutmottagningar som överhopas av trash! Ja jag låter hård, men någon måste tala rakt ut! De politikerembryon Sverige har vaknar inte förrän de själva börjar bortrationaliseras!!!

 120. Inte lätt att vara resursfattig och befogenhetsfattig polis i yttre tjänst med 7-klöverns ansvarslösa politik och med en hop skatteavlönade polisbyråkrater som sitter tryggt bakom skrivbordet och vänder blad.

 121. Ja Hallelujah, varför är Sverige Mellan-Östern? Ska det vara så himla svårt att inse vilka nya individer i landet som skapat detta inferno? Så svaga och mesiga politiker är ”knäcken” för en nation!

  • 7-partiet och alla myndighetspersoner som uttalar sig är ju så skitnödiga att de aldrig skulle säga högt det alla redan vet. Det är som en modern form av ”Kejsarens nya kläder”. De vill aldrig säga vilka som skjuter, rånar, våldtar och bränner. Lämnar de signalement är det kläderna de beskriver, aldrig hårfärg eller ögonfärg eller förmodat ursprung på gärningsmannen.

 122. Just nu en person skjuten i Landskrona, förd till sjukhus i privatbil och akuten är avspärrad.
  Tack för att ni valde Sverige!!

 123. Natten är ännu ung så mer lär hända innan gryningen. Förutom skjutningen i Landskrona så brann en ytterligare en bil i Helsingborg. Det nya normala är ju minst tre skjutningar per dygn.

 124. Det verkar som hela Sverige har blivit som Vilda Västern !
  Steffe , Ynkeman, dumstruten VPK, Björkdum, Röd fager,och K-son ”miniman ” , och inte minst Miljöpartiet, som inte gillar Miljön !
  Utan vill Förtäta tätorter ! (CP )
  Och nu skall kommunerna få pengar att göra grönt ! ???
  Var är dessa SKÄMT NU ???
  Skall Ni ta tag i detta ?
  Eller gör Ni som vanligt ? , springer och gömmer er ?

 125. Vid larm är/borde första frågan vara vilken religion eller bostadsort, vid felaktigt kulturområde så skickas militär och militrambulans !

    • Det vad jag alltid sagt, ja gärna lilla Afghanunge, du skall få ditt PUT.

     Men först en tripp till veterinären, sedan när du fått ditt intyg, att du kan vistas ute bland vettigt folk utan att förorsaka lidande och skada, ja då får du ditt PUT.

     Tänk om kravet för alla PUT var ett intyg från veterinären – invandringen hade varit över på en generation.

    • Jag hade katter förut, så jag vet att de kan kombinera olika tjänster.

     Åkte man tex in för att de hade slagit sig blodiga så kunde man knippsa kulorna på dem på en gång. Väldigt smidigt upplägg och känns som fräscht och nytänk i detta sammanhang!

     Snabba är de också! Och det krävs ingen lång tid i sjuksängen som kostar pengar. De delar ut plasttrattar som kunden får med sig hem. 🙂

  • Vi kan köpa billiga Tanks från Ryssland.
   Gamla uttjänta T-34:or från WW2.
   Dom kan vi skicka in i Mångkulturen.
   Som Lök på Laxen kan vi ha stora Bilder med Mona Sahlin , ovanpå.

 126. Jävla Otur ! Det var säkert en bra Nyanländ.
  Ge dom Kulsprutor kan dom Meja ner bättre. Några gamla KSP 58 måste vi väl ha i alla fall ?
  Låt Multikulturen Roa sig !

 127. Det var lite rörigt i Uppsala,men regeringsbildningen gör nog att det blir ordning och reda.
  Falska politiker börjar inse att de inte har någonting att säga till om när de inte vill tala med folket.
  Mitt råd är spela en gammal film och lär.
  Det går inte att ta hela kakan hela tiden, då slår mamman en på fingrarna.

  • Bodde i Uppsala ett halv år i början av 1990 talet med en tjej, då vare ganska lungt. Nu är det ju rena anarkin där, fyfan att röfen och co byggt på
   våran otrygghet grr.

  • Varför inte lägga ut lite laddade kulsprutepistoler från något mobförråd?

   Så hade avskjutningen gått fortare.

   Då varje kriminell invandrare kostar minst 3 miljoner under sitt liv, skulle varje fullträff generera stora vinster för samhället.

 128. Det här är ingenting som inte några nya armband ”spännande” med ”käcka pekpinne slogans” , på typiskt svensk manér , kan fixa till . . (O.B.S . . Ironi) . . . X( .

 129. Är fullständigt övertygad om – hade Sverigedemokraterna fått nånting att säga till om så hade mängder redan varit så kallade icke frågor.

  Men eftersom etablissemanget på valnatten ”hjälpte” det sovande folket att rösta så som de ville så ser det fortfarande ut som det gör.
  Så – kan bara säga följande ….gilla läget, ty ni ville inte annorlunda.

  SD-are.. så när fan kommer Ascherg…jag väntar på dig……..

 130. Annie Lööfs och Janne Björklunds mänskliga Sverige växer fram dagligen och befriar oss från det neonazistiska skadliga SD-inflytande som potentiellt skulle kunna leda till våldsdåd på gator och torg….något som både C och L tar bestämt avstånd från.
  (Denna logik är endast logisk i det underbara Sverige)

  • Att Liberalerna accepterar att ha En Ledare som endast bedriver DERAS politik för sina två Barns skull och inte för Folket är ju frapperande ….

   Han bör bytas Ut omgående OM partiet vill överleva Julen..

 131. Ha ha det här är bara början och polisen går REDAN på knäna.
  Cirka 75-80 % av folket vill ha mer av samma så det är bara att bita ihop.
  Vill man ha något annat så finns egentligen bara två val att göra, det ena är en kontra revolution och det andra alternativet är att flytta ifrån landet.
  Det ena alternativet känns rent krasst mera realistiskt än det andra.

  • så länge man har jobb i sverige kan man ju lugga till sig de pengar man kan.
   men det är nog hög tid att börja plugga polska eller ungerska på kvällarna.
   om tio år så är levnadsstandarden högre där än här.
   vi svenskar är i en liknande situation som människorna i östblocket befann sig i.
   stanna och leva fattigt under marxismen eller forcera järnridån.
   jag vill påstå att vårt läge är värre, om vi stannar kommer vi att få leva fattigt på nåder i ett muslimskt sverige.

 132. Hur kan polisen känna sig pressad i Uppsala? Det är ju bara Mångkultur i praktiken!
  Polisen bör inhämta lugnande besked ifrån MM-partiet, som ju är Mångkulturens
  ” arkitekt ” och skapare! MM= L,C,MP,V,M,S och KD.

 133. Är det nu Anderssonskans Kalle och hans kamrater som är ute och busar igen? Polisen får väl ta ett snack med Kalles mamma! Förresten, vilket samhälle röstade uppsalaborna på? Ibland går ens önskemål i uppfyllelse!!!

 134. Polisen i Uppsala hårt pressad ?? Skall det inte vara tvärtom.
  Busen skall pressas så att dom vill åka tillbaka till mellanöstern.
  Vad har vi polisen till ?? Inte att blir hårt pressad i alla fall.

 135. Nu börjar myndigheter och politiker snart att få ”skörda det man sått” eller ” tugga i sig det man lagat” och jag kan tycka att det är bra. Verkligheten börjar komma i kapp och det är bara för myndigheter och politiker att gilla läget.

  Lite skoj och besöka Uppsala och se kommunalråd Erik Pellings med en månadslön på nästan 90k storslagna byggplaner förverkligas. Postmodernistiska klossar med innergårdar som djupa brunnar. Den ”levande” innerstadslika miljön ska innehålla massor med affärer och restauranger, dvs den vanliga uppsättningen frisör med svartarbete, thaimassage som är förtäckt bordell samt en kebab, pizza, thai sylta som används som penningtvätt och med ca 10 kunder om dagen och snordyr hyra. I de fina bostadsrätterna med hutlöst klubbmedlemsksap huserar kommunen inte sällan socialfall av olika kulörer och former. En i sanning mental öken både psykiskt och fysiskt. I gathörnen och på torgen står de sedvanliga multikulturella gängen av män 15 – 55 år och becknar en stunds utlovad verklighetsflykt…

  Uppsala har verkligen gått ner sig ordentligt sedan jag pluggade där på 90-talet.

  • Ja men till o med en femåring fattar att importerar man mellanöstern så får man mellanöstern, fast svenskarna fattar ju mindre en en femåring då…

  • Politiker är villiga att förgöra ett helt land, så rökridåerna täcker deras smutsiga affärer!!

   Tragiskt när godtrogna väljare, är så blinda att de faller för makthavarnas fulspel!!!!!!

 136. Lugn, bara lugn…det kommer mera……….MENA-arme´n grupperar sig runt alla städer och byar…strategin snart färdig…dom finns i minsta lilla håla nuförtiden……
  Sen, börjar det verkliga slaget om Sverige……….
  Har skrivit det förut: stäng gränserna, inför undantagslagar, jourdomstolar utan aktivister, hyr fängelseplatser österut, starta deportationerna av alla illegala, gå igenom alla fall av asylkaraktär sen 1975 och upphäv put, tut o medborgarskap för de som ljugit, bedragit och våldfört sig på Sverige………..innan det är försent.

 137. Om tio år kommer vi att betrakta 2018 som ett relativt lugnt år.
  När Sverige inte får låna mer pengar till bidrag, då blir det riktigt kaotiskt.

 138. Uppsala invånare är hycklare. Varför inga demonstrationer angående detta besinningslösa våld på Uppsalas gator.? Däremot när SD anordnar något torgmöte då protestera det, hotas och kastas föremål.

 139. Polisen säger att det är rena infernot här just nu!!
  För helvete! Bit ihop och vänd andra kinden till, eller är det inte det ni brukar göra??
  Det måste ju vara så, som hela rättsväsendet har gjort de senaste 10-20 åren, för annars skulle det inte kunnat se ut som det gör i Sverige nu!!

 140. Skicka dit Lövén och Ynkeman , reder dom ut det där !
  Om inte det räcker kan dom ringa till Mona Sahlin.
  Hon är ju Polare med Blomkålsörat som gillar att slå alla på käften !

 141. Importerar man muslimer från mellanöstern med islam som religon så får man också ’mellanöstern’ i Uppsala. Det kan till och med mina varn räkna ut MEN inte politiker eller vanliga vuxna människor som röstar PK(82%)…

 142. Vad är det för fel på svenska folket? kan inte skylla på alla är naiva?
  feghet! mera så nu har de röstat fram satan själv, det går åt HELL
  Politikerna, partierna ljuger, manipulerar folk och folket tuggar i sig och sväljer annars törs de inte, så till den milda grad, att nu flödar all shiiiitttt in här och snart kommer vi inte att kunna gå ut som pursvenskar. Vänta och se hell har börjat nu, men som sagt alla dras med även vänsterkommunister, muslimer, politiker, islamälskare fö feminister etc, alla dras ner i djupet nu.

 143. Jag säger som fru Bildt . De vore bättre om alla åkte på semester till Thailand.
  Då skulle alla må bra !
  Tyvärr så får inte denna fina och kloka Madame vara kvar på M:s lista i Bryssel.
  Hon är en belastning för Partiet !
  Hmmm ….., Undrar vad dom säger om Mini-K-son ?

  • Sanningen är att Sverige aldrig varit trögare, trots allt som händer röstar det svenska idiotfolket t.o.m på ett islamistiskt extremistparti som centern – tillsammans med de övriga 6 vänsterpartierna. Helt sjukt vilket dumt folk!

  • Hmmm, kommer även vår stora socialistledare sitta och välja mellan en kula eller cyanidkapsel?

   Vad dessa socialister ställer till med för elände.

 144. Har dom glömt ”tafsarmbanden” hemma?
  Det är ju så att som man bäddar får man ligga, och svenska folket vill ha det på detta vis när man ser hur imbecillt dom röstade i valet!
  Myndihgheterna(?) sätter in poliser som vid varje ingripande riskerar att bli kallade rasister, totalt sjukt.

 145. Sveriges kärna när det gäller religion sedan närmare 2000 år, sätet för Sveakungen innan Sverige blev enat under Erik Segersäll, även sätet för den nationella kungen i över 100 år, Sveriges Akademiska center där vetenskapsmän som Anders Celsius, Carl von Linné++++ drev sina världsberömda forskning. Nu har det blivit en invandrarstad med en massa dregel som ligger så långt borta man kan komma från Uppsalas olika akademiska institutioner.

 146. Går skutan Sverige att rädda? Jag är mycket tveksam. Det som en gång var ett så bra och tryggt land är nu kriminellas paradis.

  • Självklart inte . Dessa problem vi har nu är bara början.

   Det här är oreparerbart.

   Våra politiker kommer att hävda att det här klarar vi . Dom kommer att hävda det in i döden.. ( det är ju dom som har ställt till det )

 147. Matteo Salvini besöker alla infernaliska platser i Italien,
  därefter fattar han absolut nödvändiga beslut och vidtar åtgärder
  med fokus hur det bäst gynnar italienarna…

 148. Sverige öser på med miljoner ID lösa från Mena och Afrika, samtidigt minskar antalet poliser i yttre tjänst kraftigt på grund av egna uppsägningar samt pensionsavgångar i förtid. Den perfekta skitstormen är snart i ett område nära dig.

 149. Desverre, Sverige er ferdig som det landet vi kjente. Nå kan vi bare sitte og vente til det raser sammen. For oss i Norge er det nå viktig og stenge grensen så godt vi kan.

 150. Om korv med bröd alternativt Kaffe med bullar inte fungerade så kanske kebab med bröd gör det.

  Haka på kebabvagnar på radiobilarna omgående , det börjar bli brottom nu..

 151. ”Polisen hårt pressad i Uppsala”

  Nu sjunker konditoriernas munkförsäljning med 50 % . Fikarasterna måste halveras från 10 om dagen till 5.

 152. Uppsala är lugnt. Men tänk om någon ger sig på hen Gardell (m. fru) på hens
  Universitet – då skulle nog hen MSB-chefen spärra av hela stan.
  Bara att somna om – så länge!

 153. Då är det dags att skaffa nya korv med bröd grillar å fler fritidsgårdar så fixlar allt ska ni se vänliga hälsningar 7klöverna å Snövit😃😂

  • (Kycklingkorv) man får ju som sagt inte ”reta” muslimerna. Vårt nya herrefolk!!!! ☠️🇸🇪☠️🇸🇪☠️

   • Det skiter jag i dem är ej mitt herrefolk å jag tror ej det är ditt heller det är snarare pk mupparnas herrefolk.

 154. Lite sent att tänka på detta va!!!! RÖSTADE NI SOM ARSLEN, SÅ FÅR NI PLOCKA UPP NOTAN OXÅ!!!!!!!!! Good luck.

LÄMNA ETT SVAR