Göteborgs centralstation

T.v. Misstänkt gärningsman. T.h. Mannens sällskap. Foto: Polisen

Inrikes

Polisen jagar man som knivhögg person på Göteborgs centralstation

Publicerad 11/1/2020
Annons

Polisen i Göteborg söker en man med afrikanskt ursprung misstänkt för försök till dråp på Göteborgs centralstation. Detta sedan mannen i förra veckan utdelade flera knivhugg mot en annan person och sedan flydde från platsen. 

Det var lördagen 24 oktober omkring klockan 13.25 som en man i 20-årsåldern attackerades av en knivman vid ingången till centralstationen som leder mot Nordstan.

LÄS ÄVEN: Polischef varnar: ”Tusentals potentiellt farliga killar flyter omkring i dag”

Polismyndigheten använder olika ordval

Enligt polisens uppgifter ska offret ha hamnat i bråk med en okänd man och i samband med detta fått ta emot knivhugg i ryggen och ena benet. I polisens händelserapport som är öppen för allmänheten skriver man ”knivskuren” men internt inom myndigheten kommunicerar polisen våldet som ”knivhugg”.

Offret fördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset och polisen utreder knivattacken som försök till dråp. Samhällsnytt har tagit del av övervakningsbilder som polisen använder i utredningen. På bilderna syns en man som är misstänkt för knivdådet medan kvinnan ska ha varit i hans sällskap under händelsen.

Tipsa polisen

Vet du vem mannen eller kvinnan på bilderna är? Kontakta polisen på telefonnummer 114 14 alternativt använd polisens tipsformulär.

LÄS ÄVEN: Här är syrierna som misshandlar homosexuella på Göteborgs centralstation – utvisas inte

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
615Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons