Hyrbil entre

T.v. Polisen söker deras hyrbil. T.h. Genrebild. Foto: Faksimil The Renty

Inrikes

Polisen jagar misstänkt stöldliga i hyrbil – utvisades och återvände

Publicerad 11/28/2020
Annons

Polismyndigheten har gått ut med en efterlysning för att spåra en misstänkt stöldliga från Litauen. En av tjuvarna har tidigare dömts för grov stöld och utvistats ur landet.

Det är gränspolisen och polisens underättelsenhet som går ut med informationen till samtliga regioner i landet efter att de misstänkta litauiska tjuvarna reste in i landet tisdagen den 26 november med färja från Paldiski i Estland till Kapellskär i Norrtälje kommun i norra Storstockholm.

LÄS ÄVEN: Polisen varnar: Ökad aktivitet från utländska stöldligor i Sverige

Polisen misstänker att ligan bestående av två män, 30 och 31 år gamla, har kommit till Sverige för att åka på en stöldturné. Enligt underrättelseuppgifter riktar tjuvarna in sig på bostadsinbrott, bilstölder och stölder av GPS från jordbruksmaskiner.

Dömdes för grov stöld – straffades med dagsböter

En av männen förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för grov stöld. År 2013 dömdes mannen i Skellefteå tingsrätt efter att att ha brutit sig in i ett hus där han stal smycken till ett okänt värde och 10 500 kronor i kontanter.

Rätten ansåg att villkorlig dom och dagsböter var en tillräcklig påföljd eftersom man även beslutade om utvisning i fem år. Mannen förbjöds att återvända till Sverige före 2018 och har nu kommit tillbaka i en gråfärgad hyrbil.

Litauerna kan ha ändrat nummerplåt

Bilen är en Volkswagen Passat, årsmodell 2007, med registreringsnummer HNF915. Polisen misstänker att litauerna har använder andra nummerplåtar under resans gång i Sverige.

Litauerna har hyrt bilen. Foto: The Renty

Litauerna har hyrt bilen. Foto: The Renty

LÄS ÄVEN: Rumänska ”tiggare” greps med verktyg för nära en halv miljon – slipper böter och fängelse

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
779Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons