Under gårdagens upplopp i invandrartäta Skäggetorp flydde polisen platsen. De fick ”offra” polisbilarna som sedan verkar ha plundrats av ligisterna när de sågs bära polisutrustning. En twittrande polis reagerade på folks oförståelse mot polisens agerande och gick ut på Twitter med en förklaring.

Igår skrev Samnytt om händelseutvecklingen i Skäggetorp och Norrköping. Det var under torsdagseftermiddagen som kravaller utbröt i ”utsatta området” Skäggetorp i Linköping. Den tändande gnistan var den danske politikern Rasmus Paludan som planerat en manifestation i stadsdelen. Paludan har gjort sig känd för att under sina manifestationer elda upp exemplar av koranen – muslimernas heliga bok.

Manifestationen, som tidsmässigt sammanfaller med muslimernas fastemånad ”ramadan”, hann emellertid aldrig hållas. Istället utbröt våldsamma kravaller i stadsdelen. Polisen blev totalt överrumplad och tvingades fly. I flera fall tvingades polisen överge sina polisbilar.

Många reagerade på vad som uppfattades som tafatt agerande av polisen. Men nu går Twitter-profilen YB Södermalm ut och försvarar agerandet:

I diskussionen var folk ändå inte nöjda. Någon efterfrågade vattenkanoner och tårgas, men sådan tillåts inte i Sverige.

SD:s före detta riksdagspolitiker Kent Ekeroth la dock ett sådant förslag men det blev nedröstat. Redan 2013 ville han se dessa nya medel till rättsväsendet.

TheDaddyMonster menar att polisen blivit för mesiga:

Ytterligare en kallar polisens agerande pinsamt och varnar för vilket exempel man sätter:

LÄS MER: Korankravaller i Linköping – poliser flyr när polisbil sticks i brand: ”Vi har backat undan”

LÄS MER: Korankravaller sprider sig till Norrköping