Politikern Rasmus Paludan hade ansökt att få hålla ett valmöte för Stram Kurs Sverige i det ’särskilt utsatta området’ Gottstunda på lördagen men det kunde inte polisen tillåta. Myndigheten flyttade valmötet till Vaksala torg i centrala Uppsala men kort innan mötet skulle inledas ändrades platsen på nytt – till Österplan. Samnytt kan nu berätta att polisen har fått underättelser om nya ”konkreta, påtagliga och mycket allvarliga hot” mot Paludan.

Vid Paludan senaste besök i Uppsala den 1 maj skulle en islamkritisk demonstration hållas utanför Uppsala moské på Sportfältsvägen 1. Men politikern hann bara kliva ut ur bilen innan muslimer rusade ut mot honom trots polisiär närvaro på platsen. I samband med politikerns nya besök i staden tvingas myndigheten blixtändra platsen för mötet.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Muslimer hoppar på Paludans bil – politikern tvingas fly

Samnytt har tagit del av det dokument som Paludan har mottagit från Polismyndigheten. Det är kommenderingschef Lars Fredin i polisregion Mitt som skriver att:

Konkreta, påtagliga och mycket allvarliga hot har nu riktats mot Rasmus Paludan och att dessa ska realiseras” om den planerade sammankomsten genomförs

Men vad det handlar om för hotbild har polisen lagt bakom sekretess. Vidare skriver myndigheten att:

Det föreligger en avsevärd fara för Rasmus Paludans och andra vid sammankomsten närvarande människors liv och hälsa

Pekar ut Noa

Paludan säger till Samnytt att trots den här hotbilden vägrar Nationella operativa avdelningen (Noa) inom polisen att skydda honom.

– Om det här stämmer borde jag ha personskydd hela tiden. Det är en mycket allvarlig hotbild och att Noa och Johan Hysing inte vill skydda mig är mycket allvarligt. Det är ett allvarligt hot mot mig och den svenska demokratin.

Nedan följer dokumentet från polischefen Lars Fredin:

Nya valmöten i Stockholm

Från klockan 16.45 håller Paludan nytt valmöte i Husby centrum i nordvästra Stockholm och därefter ska han vidare till Hallundaplan i södra delen av huvudstaden.

LÄS ÄVEN: Polisen till folket: ”Lyssna inte på Paludan – håll er hemma”