Filip Sjöström

Filip Sjöström/Senaste polisinsatsen. Foto: Faksimil Facebook/YouTube

Inrikes

Polisen kraftsamlar inför Tusenmannamarschen – arrangören till förhör

Publicerad 3/19/2021
Annons

För ett par veckor sen uppmanade Filip Sjöström medborgare att samlas till en demonstration mot coronarestriktionerna. Nu har Sjöström på rekordtid kallats till polisförhör. Detta sker parallellt med polisens kraftsamling inför helgens demonstrationer runt om i landet.

Det var den 6 mars som den så kallade Tusenmannamarschen genomfördes i centrala Stockholm där över 1 000 personer deltog. Arrangören Filip Sjöström menar att politiker och media inte berättar sanningen om pandemin.

LÄS ÄVEN: Polisens övervåld mot demonstranter i Stockholm – se VIDEO

I ett videoklipp Sjöström lade upp på Facebook på torsdagen berättar han att han nu var på väg till ett polisförhör. Sjöström har på knappt två veckor kallats till förhör misstänkt för brott mot ordningslagen i samband med manifestationen.

Detta sker samtidigt som organisationen bakom Tusenmannamarschen har meddelat att nya demonstrationer kommer att hållas lördagen den 20 mars i Stockholm, Göteborg, Malmö och Falun. Den här gången hoppas arrangörerna samla 10 000 personer.

LÄS ÄVEN: Ny massdemonstration i Stockholm på lördag: ”Vi hoppas på tio tusen”

Vite på 20 000 kronor

Vid sidan om polisförhöret har Sjöström redan fått ett vitesföreläggande på 20 000 kronor, något han dock avser överklaga. Detta ska vara för brott mot pandemilagen och vara det första i sitt slag i Sverige.

LÄS ÄVEN: MSB i attack mot coronakritiker: Putin bakom tusenmannamarschen

Viljan för att bistå Sjöström ska vara stor med bland annat advokater och jurister. Han avser nu bestrida anklagelserna mot honom och få restriktionerna samt pandemilagarna prövade.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1232”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons