Bild 495

Genrebilder. Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

Polisen om gängmordet vid gymmet: ”Isolerad händelse”

Publicerad 3/21/2022
Annons

På söndagskvällen mördades en man med kopplingar till gängmiljön vid ett gym i Lidköping. I samband med skjutningen skadades även motionärer av kulregnet. Statsradion rycker nu ut för att hjälpa polisen att lugna invånarna att det handlar om en ”isolerad händelse”.

Det var vid klockan 20 på söndagen som en man sköts till döds i en lokal på Brantabäcksgatan, vilket Samnytt rapporterade.

LÄS ÄVEN: Man ihjälskjuten vid gym – motionärer skadade

Mordet inträffade i en fastighet som kopplas till en lokal mc-klubb och flera av kulorna ska gått igenom en vägg och in i ett .gym intill – vilket skadade två motionärer lindrigt.

– Min lillebror fick en träff av en kula i låret som antagligen hade studsat, berättar gymägaren Robin Fogelqvist till SR.

Enligt polisen har samtliga individer som man är intresserade av i utredningen kopplingar till till gängmiljön. På måndagsmorgonen meddelade polisen att en man gripits misstänkt för medhjälp till mord.

Polisen lugnar oroliga invånare

Statsradion frågar Polismyndigheten om Lidköpingsbor behöver känna sig oroliga efter skjutningen. Andeas Odén är polisens presstalesperson och han lugnar invånarna med att myndigheten betraktar händelsen som ”isolerad”.

– Det här får man nog betrakta som en isolerad händelse där man riktat det allvarliga våldet mot en person som man visste vem det var”, säger Odén till SR.

Kopplas till mc-miljön

Den mördade mannen ska tidigare har rört sig med mc-klubben Hells Angeles men uteslöts i januari efter en konflikt. Han uppges senare ha sökt sig till fiendeklubben Satudarah MC. Det rapporterar GT.

LÄS ÄVEN: Lägenhet sprängd – ”isolerad händelse” lugnar polisen
LÄS ÄVEN: Polisen efter flera avrättningar i Sundsvall: ”Finns ingen anledning till oro”
LÄS ÄVEN: Polisen efter knivavrättning på buss i Kiruna: ”Ingen anledning till oro för allmänheten”
LÄS ÄVEN: Polischef efter 14 bilbränder på olika adresser: ”Finns inte skäl till ökad oro”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1054Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons