Hisings backa

Genrebilder. Foto: Faksimil Facebook/Polisen

Inrikes

Polisen undersökte folkbokföringsfusk i ’utsatt område’ – fann ett kilo knark och 100 000 i kontanter

Publicerad 4/14/2020
Annons

Polisen i Göteborg gjorde nyligen hembesök hos en gift kvinna för att undersöka ett misstänkt folkbokföringsfusk. Hennes make var skriven på en annan adress. I samband med besöket påträffade polisen ett kilo narkotika och över 100 000 kronor i kontanter. Frun nekar till att kriminell verksamhet förekommit i lägenheten – detta eftersom maken nämligen bara sitter hemma och spelar tv-spel hela dagarna. 

Förra månaden uppmärksammade Samhällsnytt att Polismyndigheten tillsammans med Skatteverket och Försäkringskassan utförde en granskning av falska folkbokföringsadresser i den ökända stadsdelen Seved i Malmö. Myndigheterna upptäckte vid kontrollen hela 6,5 miljoner kronor i felaktiga bidrag som annars skulle ha betalats ut.

LÄS ÄVEN: Okända migranter utnyttjar svensk välfärd på miljardbelopp

I februari gjorde Göteborgspolisen en liknande kontroll i det så kallade utsatta området Hisings Backa utanför Göteborg. Vid besöket visade det sig att ett gift par som var folkbokförda på olika adresser uppehöll sig tillsammans i fruns bostad, rapporterar Göteborgs-Posten.

Frun: Maken sitter bara och spelar tv-spel

Det framgår att polispatrullen vid en kontroll av bostaden även påträffade ett kilo blandad narkotika, däribland cannabis, kokain, anabola steroider, redline-påsar, en våg och 102 700 kronor i kontanter. Enligt polisen är den 30-årige maken sedan tidigare känd för kopplingar till kriminalitet.

När polisen kontrollerade en mobiltelefon i bostaden visade det sig att någon sysselsatt sig med regelbunden narkotikaförsäljning. I polisförhör avvisar däremot kvinnan uppgiften att det ska ha ägt rum någon typ av illegal verksamhet i bostaden. Detta eftersom maken mest bara sitter hemma om dagarna.

– Nej, han sitter hemma mest och spelar Playstation. Han går inte ut så ofta, berättar kvinnan.

Skyller på andra

Maken hävdar att det bara är en mindre del av innehavet som tillhör honom. Detta eftersom han ägnar sig åt att röka mycket varje dag. Den resterande narkotikan som påträffats gömd i köket uppges tillhöra någon annan.

– Allt det där är inte mitt. Jag säger inte mer än så, för det kommer kosta mig livet. Jag röker 12 gram om dagen, ibland ännu mer. Resten tillhör någon annan, säger mannen till polisen.

Åklagare vill förverka sedlarna

Vidare uppger mannen att det inte alls funnits något överlåtande syftande trots plastpåsar att förpacka mindre mängder. Han menar att narkotikan bara förvaras åt andra.

Mannen står åtalad för grovt narkotikabrott vilket kan resultera i fängelse i minst två år. Tidningen skriver att åklagaren även yrkar på ett förverkande av den större mängden kontanter som har påträffats i bostaden.

LÄS ÄVEN: Utlänningar förskingrar miljoner med falska uppgifter – försvinner spårlöst

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons