Protest palestinier

Foto från en av deras tidigare protester i år. Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

Drygt 80 asylsökande demonstrerar – polisen ingriper inte trots samlingsförbud

Publicerad 3/30/2020
Annons

Ett 80-tal demonstrerande palestinier trotsar det nya coronarelaterade regeringsbeslutet om förbud mot sammankomster med över 50 personer och protesterar i Göteborg. Polisen är på plats men har valt att inte agera för att upprätthålla samlingsförbudet.

Sedan den 8 januari har migranter sysselsatt sig med att strejka utanför Migrationsverkets lokaler mot att vad som uppges vara ett beslut att ”tusentals statslösa palestinier” i Sverige inte får uppehållstillstånd.

Polisen struntar i förbudet

Trots att regeringen har förbjudit sammankomster med över 50 personer och att gruppen dessutom saknar tillstånd agerar polisen inte mot migranterna. Johan Ljung är vakthavande befäl i region väst och ser inget problem med att låta demonstrationen fortgå.

– I nuläget låter vi dem hålla på. Vi upplöser den om vi upplever att det behövs, de bedömningarna görs hela tiden. För just denna demonstration så är det väldigt lugnt eftersom de sitter ner och till och med är tysta. De verkar onöjda med Migrationsverket, säger Ljung.

Sverige erkände Palestina som stat

De kallar sig statslösa trots att Stefan Löfvens regering år 2014 erkände Palestina som stat och även ökade biståndet med 500 miljoner kronor till 1,5 miljarder kronor den kommande femårsperioden. Detta utöver Sveriges så kallade humanitära bidrag.

LÄS ÄVEN: Sammankomster på över 50 personer förbjuds

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
432Regeringen lovade sänka skatten – höjde i stället med 30 procent
Annons