biltjuv-83773
Inrikes

Polisens råd efter stöldvåg utmed E4: ”Ta inte med något värdefullt i bilen”

Publicerad 2/24/2022
Annons

En stöldliga härjar just nu utmed E4 i Sverige. Ligan stjäl väskor och ryggsäckar som man sedan vittjar på allt av värde. Polisen står handfallen och allt man anser sig kunna göra är att uppmana alla bilister att inte ha med sig några värdeföremål när man ger sig ut på vägen.

Tjuvligor och vägpirater tillhör idag vardagen för bilister i Sverige. Att stanna på landsvägen för någon som verkar ha fått punktering eller motorproblem eller för att plocka upp en liftare är inte längre att tänka på. På platser där trafiken rör sig långsammare gäller det att ha alla dörrar låsta för att freda sig mot kriminella som antingen vill stjäla tillhörigheter eller hela bilen.

Just nu sköljer en stöldvåg över den svenska sträckan av E4. Fordon i bland annat Linköping, Ödeshög, Brahehus i Gränna och i Värnamo har länsats. Tjuvarna har själva bil och kör upp jämsides med de fordon de sett ut, slår in en sidoruta, tömmer bilen på allt av värde och försvinner sedan iväg.

Polisen uppger att flera av brottsoffrens fordon varit utlandsregistrerade men berättar inte huruvida tjuvarnas fordon haft svenska eller utländska registreringsskyltar. Signalementet inskränker sig till att vittnen vid flera av tillfällena iakttagit en ”mörk kombi” lämna brottsplatsen.

Polisen har inga resurser att sätta in för att stoppa ligan. I stället riktar man en uppmaning till alla bilister som ska ge sig ut på E4:an att inte ha med sig något värdefullt i bilen.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
816Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons