Efter att polisen i Helsingborg attackerats med stening går kommunpolisen nu ut i media och vädjar om förståelse för vilket obehag som uppstår när kriminella begår brott.

Det var natten mot måndag som polis och väktare utsattes för stenkastning i stadsdelen Dalhem. Enligt polisen löper området risk att utvecklas till ett utsatt område.

LÄS ÄVEN: Polisen lanserar nytt jippo: ”Vi vill vara din polis för en dag”

”Väldigt obehagligt” att bli stenad

I en intervju med statstelevisionen på  måndagen förklarade kommunpolis Johan Mangbo att stenattacker är något myndigheten fördömer. Vidare väljer han att skicka ett meddelande till stenkastarna om att de ska förstå att det väcker obehag hos myndighetspersonalen att bli stenade.

Poliser har samtidigt inte gjort något gripande och har heller ingen misstänkt för attackerna. Man har inte gått ut med någon gärningsmannaprofil på stenkastarna.


Nyköpingspolisen: ”Vi är också människor”

I augusti förra året uppmärksammade Samhällsnytt hur polisen efter upplopp i den invandrardominerande Nyköpingsstadsdelen Brandkärr tog till sociala medier för att vädja till stenkastande förortsbor att de bör upphöra med attackerna eftersom polisen också är människor.

Vidare ansåg myndigheten att upploppsmakarna bör inse att poliser vill komma hem oskadda efter avslutat arbetsskift.

LÄS ÄVEN: Nyköpingspolisen vädjar till stenkastande förortskriminella: ”Vi är människor”

authorimage