I samband med en brand i en lägenhet i Hyltebruk blev räddningstjänsten störd av flera personer. Uppåt 90 personer samlades på platsen och ägnade sig bland annat åt att spotta på polisen.

– När räddningstjänsten anländer så är det mycket folk. En del är stökiga och börjar putta och bråka med insatschef på plats, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst, till Expressen.

Då fler polispatruller skickas till platsen för att bistå räddningstjänsten attackeras även dom.

LÄS ÄVEN: Hemtjänstpersonal överfallna – misshandel och stenkastning

– När polisen kommer fram är det två personer som blir spottade på. I samband med ett gripande är det också en polis som blir biten och får en sårskada.

Facit blir tre personer gripna – två misstänkta för våld mot tjänsteman och den tredje, som bet, misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och blåljussabotage.

Stenkastning det normala

Det ska ha rört sig om förhållandevis unga personer och enligt Peter Adlersson är det är ovanligt att blåljuspersonal blir utsatta på det här sättet under pågående räddningsinsats, i stället är stenkastning det normala.

LÄS ÄVEN: Storbråk i Avesta – stenkastning mot polis

– Vanligast är att man möts av stenkast på väg till en händelse eller på väg bort. Men här är det en äldre person som fått brand i sin lägenhet och vi är där för att hjälpa. Jag tycker att det är ett bedrövligt sätt helt enkelt, att försöka hindra blåljuspersonal från att utföra sitt arbete, säger han.