Franska skolan

T.v. Franska skolan i Stockholm. T.h. Polis med MP5. Foto: Faksimil Instagram/Alexandar Vujadinovic

Avslöjanden

POLISKÄLLA: Här ska terroristerna slå till i Sverige

Publicerad 11/8/2020
Annons

På fredagen rapporterades det att polisen har inlett en särskild händelse och befarad förhöjd risk för terrorattacker i Sverige. Samhällsnytt kan nu avslöja att polisen befarar attacker mot franska, österrikiska och judiska mål i landets tre största städer.

Det framgick på fredagen att polisen med anledning av den senaste tidens muslimska terrordåd i Europa stationerat ut poliser med Heckler-Koch MP5 för att bevaka platser i regionerna Stockholm, Väst, Syd och Mitt.

LÄS ÄVEN: Polisen förbereder sig för muslimska terrordåd – förstärker med tung beväpning

Men trots att Polismyndigheten tagit beslut att inleda särskild händelse och placera ut tungt beväpnade poliser har Säkerhetspolisen (Säpo) inte höjt terrorhotnivån som ligger kvar på en trea på en femgradig skala.

Befarar attacker mot skolor

Samhällsnytt kan genom en källa inom polisen berätta att myndigheterna befarar en terrorattack mot franska, österrikiska och judiska objekt i Stockholm, Göteborg och Malmö. De potentiella terrormålen är i linje med de attacker som utförts de senaste veckorna i Frankrike och Österrike.

Enligt en sammanställning som Samhällsnytt tagit del av har polisen fått i uppdrag att skydda verksamhetslokaler för diplomater, skolor, synagogor och bostäder. Bland annat handlar det om Franska skolan som finns både i Stockholm och Göteborg.

IS-terroristen Kujtim Fejzulai deltog i Wien. Foto: Faksimil Twitter

LÄS ÄVEN: Säpo: 785 islamistiska extremister det största terrorhotet i Sverige

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
779Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons