Två kvinnliga poliser skadades, varav en allvarligt, när de försökte gripa en 40-årig man i Ljusne i Söderhamns kommun. Det skriver polisen på sin hemsida.

Det är vid halv två-tiden på torsdagseftermiddagen som två kvinnliga poliser i Ljusne kontrollerar en misstänkt stulen bil. När en man i 40-årsåldern som misstänks för stölden ska gripas, går han till attack mot en av poliserna.

Poliskvinnan blir biten och slagen i bland annat huvudet av mannen. Han försöker även ta hennes tjänstevapen, något han inte lyckas med. När den andra polisen kommer till undsättning försöker mannen ta även hennes vapen.

Räddas av kvinna

De två kvinnliga poliserna räddas av ”en allmänhet”, en tredje kvinna, kommer till undsättning och hjälper dem få mannen under kontroll.

Den ena polisen är allvarligt skadad efter tumultet med mannen, och förs med ambulans till sjukhus. Den andra poliskvinnan skadas lindrigt.

Den gripne mannen misstänks nu för försök till mord. Han är känd av polisen sedan tidigare, och misstänks även för tillgrepp av fortskaffningsmedel.