thai-massage-83773-pixabay
Inrikes

Polisman drev bordell tillsammans med thailändska hustrun – åtalas

Publicerad 9/1/2020
Annons

Thaimassagen i centrala Stockholm var i själva verket en bordell. Under två års tid drog en 37-årig polisman och hans jämnåriga thailändska fru in mångmiljonbelopp på verksamheten. Efter att bordellhärvan sprängts åtalas nu det äkta paret, bosatta i Handen söder om Stockholm.

Efter någon form av schism valde en av salongens sexarbetare att kontakta polisen. Efter en tids spaning och telefonavlyssning slog man till mot lokalen belägen på en central adress i Vasastan. Både polismannen och hustrun greps, anhölls och häktades misstänkta för grovt koppleri.

I samband med razzian hittades bokningstelefon och kontaktbok som nu åberopas som bevisning i åtalet. Det framgår inte huruvida kunderna i boken nu väntar åtal för sexköp. Polisen noterade i samband med spaningsarbetet att ”massöserna” gjorde stora inköp av kondomer.

Polismannen bedöms ha haft en administrativ roll i bordellverksamheten medan den thailändska hustrun skött den dagliga ruljansen på plats. Det framgår inte huvuvid hon själv också erbjudit sexuella tjänster, något som dock i sig inte är olagligt.

Det är det däremot att tjäna pengar på andras sexarbete, vilket både hon och polismaken gjort. Initialt kunde det fastslås att paret dragit in strax under två miljoner kronor på koppleriverksamheten. En halv miljon av dessa hittades i kontanter i parets bostade i Haninge i södra Storstockholm. Men upgifter har nu tillkommit som tyder på att sexhandeln inbringat betydligt mer, runt 11 miljoner.

Båda nekar till brott. Polismannen har fortfarande kvar sin tjänst men kommer sannolikt att avskedas om han fälls. Polismyndighetens ansvarsnämnd ska inom kort ta ställning till detta.

Mennen är vid sidan av åtalet för grovt koppleri också misstänkt för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och brott mot vapenlagen. Detta sedan minor och militär ammunition påtrffandes i parets bostad. Dessutom misstänks han för dopningsbrott.

Enligt en obekräftad uppgift kuggades polismannen hela sex gånger innan han slutligen vid sjunde försöket antogs till polishögskolan.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
590Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons