0
Inrikes

Polisutbildningen vidtar inga åtgärder mot SD-fientlig aspirant: ”Inga synpunkter”

Publicerad 10:52
Annons

Polisutbildningen vid Södertörns högskola kommer inte att vidta några åtgärder mot polisaspirant Bareq Ahmed Sami som uttalat att de numera 1,1 miljoner SD-väljarna är ”äckliga”, ”rasister” och ”nazister” och önskar livet ur dem. Enligt ledningen har man inga synpunkter på studenters politiska uppfattning.

Det var på onsdagen som Samhällsnytt kunde avslöja hur en polisaspirant som arbetar på fältet i Stockholm uttrycker ett starkt hat mot Sverigedemokrater och uppmaningen att ”följa eran ledare Hitler och ta självmord”.

LÄS ÄVEN: Polisaspirant Bareq hatar ”äckliga SD-väljare” som bör begå självmord: ”Får tycka vad man vill”

Beraq publicerade inlägget hösten år 2015, tre år innan han påbörjade polisutbildningen vid Södertörns högskola. Ett utbildningssäte som kritiserats hårt för att vänstervrida polisutbildningen genom fokus på frågor som ”genus, klass och etnicitet” i stället för sådana kvalifikationer som krävs för yrket. Samhällsnytt ringde upp aspiranten för att höra hur han ser på sitt inlägg idag och hans syn på Sverigedemokrater.

Men Bareq var inte intresserad av att klaragöra huruvida han tar avstånd från uttalandet idag. Han försvarade i stället hatinlägget med att man får tycka vad man vill i Sverige och hänvisade sedan till Polismyndighetens pressavdelning.

Ledningen: ”Det var långt innan”

På torsdagen meddelade Josefine Mårdenfalk, utbildningsadminsitratör hos polisen, att ledningen för polisutbildningen hanterar frågan kring aspiranten. Dagen därpå meddelade denna ledning att man inte har några synpunkter på studenters politiska uppfattning. Vidare anser man att Beraqs Facebookstatus ”var långt innan” studenten antogs.

Södertörns högskola tar avstånd från hatiska uttryck åt vilket håll de än riktar sig. I övrigt har vi inga synpunkter på vare sig studenters eller anställdas politiska uppfattning. Den facebookstatus som citeras är från 2015, vilket var långt innan studenten antogs hos oss.

Vid antagning till Polisutbildningen, som Polismyndigheten ansvarar för, genomförs bland annat psykologisk prövning och säkerhetsprövning för att bedöma lämpligheten hos de personer som söker till Polisutbildningen. Vi litar till Polismyndighetens bedömning.

Med vänlig hälsning POLISUTBILDNINGENS ADMINISTRATION

LÄS ÄVEN: Knäböjande poliskvinnan nyexaminerad och ”har sjukt svårt för vapen”

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1054Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons