Ett kommunalt bostadsbolag i Västsverige uppmärksammas för flotta krog- och nattklubbsbesök för ledningen och politiker med deras respektive och privata vänner. Festandet betalas av hyresgästerna. Kommunens toppolitiker försvarar sig med att det inte är något fel eftersom man lägger ned mycket tid i kommunen.

Det allmännyttiga bostadsbolaget Partillebo i Göteborg har under de senaste fyra åren använt 139 615 kronor av hyresgästernas pengar för bland annat krogshower och nattklubbsbesök i centrala Göteborg. Det visar en granskning utförd av GT.

Senast i oktober förra året besökte bostadsbolagets ledning och styrelse, som även inkluderar några av Partille kommuns toppolitiker, Hotel Gothia Towers restaurang för en årlig middag. Även äkta makar och sambos var inbjudna.

På hotellet bjöds gästerna på trerätters middag med tryffel, oxkind med vin och öl. Sedan bar det av vidare mot inomhusarenan Scandinavium för en show med Björn Skifs. Notan för kvällen uppges ha kostat hyresgästerna 52 000 kronor exklusive moms.

Ett annat påkostat krogbesök var år 2016 när politiker och höga chefer festade med sina respektive och privata vänner för 38 000 kronor på nattklubben Park Lane belägen på Avenyn.

Kommunstyrelsens ordförande i Partille, Marith Hesse (M) är mångårig ledamot i bostadsbolaget. Hon ser inget problem med den påkostade underhållningen. Hesse medger själv att hon har haft med sig sin respektive och tror även att de flesta andra haft det.

– Så har vi alltid gjort i Partillebo, säger Hesse.

”Vi lägger väldigt mycket tid”
Även vice ordförande i kommunstyrelsen i Partille, socialdemokraten Eva Carlsson sitter sedan flera år tillbaka i styrelsen för Partillebo och berättar att hon ibland tar med sin respektive eller en väninna. Carlsson ser middagarna som en uppmuntran för all tid som hon menar att hon och övriga i styrelsen lägger på politiskt arbete.

– Det är ett sätt att göra något tillsammans, ett stöd till oss i styrelsen. Jag har sett det som en uppmuntran för att vi lägger väldigt mycket tid, väldigt mycket kvällar på vårt politiska arbete, säger Carlsson.